Dom po mjeri

Vodimo vas u trosoban stan na Laništu koji je uredila dizajnerica Mirjana Mikulec

25.06.2018.
u 08:09

Spoj industrijskog i eklektičnog stila ispunio je sve vlasnikove zahtjeve

Rubni, i načelno manje atraktivni dijelovi velikih gradova ponekad postaju traženiji za stanovanje od onih u centru ili u elitnim zelenim zonama. Prije 30-ak godina to se dogodilo tada novom zagrebačkom naselju Jarunu, uslijedila je Malešnica, a u posljednje vrijeme njihovu ulogu preuzelo je Lanište.

Gradnjom dvorane Arena i istoimenog trgovačkog centra ovaj dio grada postao je privlačniji za stanovanje te je privukao i mnoge druge sadržaje potrebne za ugodniji život. Upravo zbog svega toga i vlasnik ovog stana odlučio se upravo za kvart na južnom izlazu iz Zagreba. Trosoban stan od 62 četvorna metra u novogradnji želio je čim prije urediti kako bi ga stavio u funkciju dugoročnog najma. No, poželio je da stan koji nudi bude namješten sa stilom pa se obratio dizajnerskom studiju Mirjane Mikulec.

– Najvažniji zahtjev koji je vlasnik stavio pred nas bio je da stan bude uređen čim prije. Iznimka je bila jedino kuhinja koju je stolar izradio po mjeri. Zato smo s uređenjem počeli upravo od nje, a onda pažnju posvetili ostatku interijera – objasnila je Mirjana Mikulec dodajući da joj se drugi zahtjev vlasnika – da stan bude topao i ugodan te da ima atmosferu doma – puno više svidio.

– Ideja da netko posebnu pozornost pri uređenju stana za najam želi usmjeriti na njegov dizajn i ugođaj bila mi je vrlo privlačna te mi je to bila dodatna motivacija – otkriva dizajnerica koja je odlučila stvoriti fuziju industrijskog i eklektičnog stila u interijeru.

Ulazni prostor sastavni je dio središnje prostorije, dnevne zone koju čine kuhinja, prostor za blagovanje i boravak iz koje se ide u dvije manje sobe. Jedna je od njih spavaća soba, a druga je namijenjena za radni prostor koji funkcionira i kao soba za goste.

Zbog kratkoće vremena za uređenje vlasnik je odustao od mijenjanja keramike u kuhinji i kupaonici, koja je u neutralnim sivim i bijelim tonovima.

Kako bi prostor dnevne zone postigao željenu toplinu, dizajnerski tim Mirjane Mikulec unio je njega narančaste tonove i prirodno drvo. Okrugli blagovaonički stol i stolci izvrsna su poveznica s podnom oblogom. Pažnju u boravku ponajviše privlače robusni mini šank, tepih nepravilnog oblika te rasvjeta u industrijskom stilu i raskošna zidna tapeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije