LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Vodimo vas u sto godina staru kuću koja i danas izgleda vrlo moderno i atraktivno

Dizajnirani u stilu otvorenog plana, svi prostori povezani su s vanjskim okolišem; vrt, povrtnjak, cvjetnjak. Prostorije se formiraju spajanjem debelih betonskih ploča i kliznih staklenih ploča
16. ožujka 2022. u 06:07 0 komentara 19738 prikaza
Foto: Rich Stapleton
Pogledajte galeriju 1/10

Visual Diaries, odnosno Vizualni dnevnici, serijal je koji je početkom godine pokrenuo brend Zara Home u suradnji s fotografima diljem svijet s idejom da svaki serijal prikazuje intimni prostor jednog fotografa, njegovu kuću i omiljena mjesta u gradu u kojem živi.

 | Autor : Rich Stapleton Foto: Rich Stapleton

U ovom, trećem poglavlju, vidimo Los Angeles kroz oči Richa Stapletona.

 | Autor : Rich Stapleton Foto: Rich Stapleton

- Osušeni klip kukuruza s još pričvršćenom ljuskom leži na stolu u blagovaonici. Uz umivaonik su zeleno-sive čaše, naslagane na keramičke pločice. Uživam u doručku sa suprugom Rosom i svojim sinom Turnerom - dok soba polako postaje svjetlija, a mrlje svjetlosti počinju plesati po zidovima. Naš dom, u španjolskom kolonijalnom stilu, datira iz 1922. - objašnjava fotograf svoje fotografije kojima je dokumentirao ovaj dnevnik.

 | Autor : Rich Stapleton Foto: Rich Stapleton

- Palme se njišu na vjetru sprijeda, a malo jezerce mirno se straga mreška. Ovdje se nalaze tragovi prošlih života - izlizana drvena vrata s patinom na mjedenim kvakama, otisak pseće šape izliven na podu od terakote na ulazu. To je 15 minuta hoda do Schindler Housea, prelazeći Melrose Place - ističe.

 | Autor : Rich Stapleton Foto: Rich Stapleton

Dovršena 1922. godine, kuća ove godine puni 100 godina. Sada se smatra orijentirom u kalifornijskom modernizmu, kuća je skrivena, zaštićena od divljeg zapadnog Hollywooda okružena visokim izdancima bambusa. Dizajnirani u stilu otvorenog plana, svi prostori povezani su s vanjskim okolišem; vrt, povrtnjak, cvjetnjak.

 | Autor : Rich Stapleton Foto: Rich Stapleton

Prostorije se formiraju spajanjem debelih betonskih ploča i kliznih staklenih ploča. U kasnim poslijepodnevnim satima sunčeva svjetlost postaje toplija i seže dalje u kuću. Okolina se stapa u arhitekturu — sjene grana na betonskoj vanjštini, svjetlucavi odsjaji lišća na staklu i zvuk ptičjeg pjeva.

život na otvorenom Šest ideja za uređenje malog balkona, teško je reći koja je bolja! eklektični stan MIKS STILOVA Šetnja domom u kojem vlada eklektični stil, samo za najhrabrije novo u ponudi Prva ovogodišnja uskrsna kolekcija oduševit će vas elegantnim dekoracijama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.