vizualni dnevnik

Vodimo vas u sto godina staru kuću koja i danas izgleda vrlo moderno i atraktivno

Foto: Rich Stapleton
1/10
16.03.2022.
u 06:07

Dizajnirani u stilu otvorenog plana, svi prostori povezani su s vanjskim okolišem; vrt, povrtnjak, cvjetnjak. Prostorije se formiraju spajanjem debelih betonskih ploča i kliznih staklenih ploča

Visual Diaries, odnosno Vizualni dnevnici, serijal je koji je početkom godine pokrenuo brend Zara Home u suradnji s fotografima diljem svijet s idejom da svaki serijal prikazuje intimni prostor jednog fotografa, njegovu kuću i omiljena mjesta u gradu u kojem živi.

Foto: Rich Stapleton

U ovom, trećem poglavlju, vidimo Los Angeles kroz oči Richa Stapletona.

Foto: Rich Stapleton

- Osušeni klip kukuruza s još pričvršćenom ljuskom leži na stolu u blagovaonici. Uz umivaonik su zeleno-sive čaše, naslagane na keramičke pločice. Uživam u doručku sa suprugom Rosom i svojim sinom Turnerom - dok soba polako postaje svjetlija, a mrlje svjetlosti počinju plesati po zidovima. Naš dom, u španjolskom kolonijalnom stilu, datira iz 1922. - objašnjava fotograf svoje fotografije kojima je dokumentirao ovaj dnevnik.

Foto: Rich Stapleton

- Palme se njišu na vjetru sprijeda, a malo jezerce mirno se straga mreška. Ovdje se nalaze tragovi prošlih života - izlizana drvena vrata s patinom na mjedenim kvakama, otisak pseće šape izliven na podu od terakote na ulazu. To je 15 minuta hoda do Schindler Housea, prelazeći Melrose Place - ističe.

Foto: Rich Stapleton

Dovršena 1922. godine, kuća ove godine puni 100 godina. Sada se smatra orijentirom u kalifornijskom modernizmu, kuća je skrivena, zaštićena od divljeg zapadnog Hollywooda okružena visokim izdancima bambusa. Dizajnirani u stilu otvorenog plana, svi prostori povezani su s vanjskim okolišem; vrt, povrtnjak, cvjetnjak.

Foto: Rich Stapleton

Prostorije se formiraju spajanjem debelih betonskih ploča i kliznih staklenih ploča. U kasnim poslijepodnevnim satima sunčeva svjetlost postaje toplija i seže dalje u kuću. Okolina se stapa u arhitekturu — sjene grana na betonskoj vanjštini, svjetlucavi odsjaji lišća na staklu i zvuk ptičjeg pjeva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije