Borba s prašinom

Najučinkovitija borba s prašinom je brisanje vlažnom krpom i redovito usisavanje

prašina
Foto: Shutterstock
1/5
30.09.2015.
u 16:00

Borba s prašinom je svakodnevna, a samo redovito čišćenje osigurava nam ugodniji zrak u domu

Ukloniti prašinu iz zraka može biti pravi izazov, pogotovo onima koji pate od alergija i astme. Prema mnogim znanstvenim studijama zrak unutar kuće je mnogo prljaviji nego vani. To je zato što mirisi ostaju, zavlače se u kućni tekstil. Stoga prostorije treba redovito prozračivati. No, učinite li to za vjetrovita dana, u prostoriju može doći i puno prašine. Prozore ne otvarajte u trenutku kad je u vašoj ulici najgušći promet ili su u blizini radovi.

Prašina se najučinkovitije uklanja ako podove i namještaj prebrišemo vlažnom čistom spužvom ili krpom. Ako podove samo pometemo, realno je očekivati da će se dio prašine dignuti u zrak i ponovo pasti.

Foto: screenshot/facebook

Problem rješava i usisavač, a čišćenje prašine zapravo je svakodnevni posao. Kod čišćenja podova ne smijemo zaboraviti i na podne lajsne.

Foto: screenshot/facebook

Na tržištu postoje, kao alternativno rješenje, i pročišćivači zraka. Oni odlično eliminiraju elektrostatsku prašinu, pelud i dim, ali oboljeli od astme i alergija prije kupnje moraju se konzultirati s liječnikom.

Kvalitetan pomagač u čišćenju zraka je lampa od himalajske soli jer ionizira okoliš i regulira vlagu.

Prašina sa sofa i fotelja može se ukloniti usisavanjem ili laganim brisanjem vlažnom krpom.

Foto: screenshot/facebook

>>Brzi makeover spavaće sobe tapetama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije