Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Vlasnica je odlučila samostalno dizajnirati interijer, a uređenje prostorija diktirale su slike koje su prve kupljene

Prekrasna priroda i pristupačan položaj na samo sat vremena od Zagreba potaknuo ih je da se upuste u kupnju zemlje te od livade naprave pravi mali raj
03. svibnja 2018. u 12:44 0 komentara 7126 prikaza
Foto: Fratres d.o.o.

Oduvijek ste željeli pobjeći od gradske vreve, međutim uvijek vas je nešto sprečavalo, najčešće nedostatak vremena? To više ne bi trebao biti problem jer se u Spahićima, selu koje se nalazi u općini Bosiljevo, smjestila Mala kuća Mia, prostor namijenjen odmoru i opuštanju.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Saša Stefanovski i Daria Nebojan, bračni par iz Zagreba, vlasnici su ovog malog raja na samoj rijeci Kupi, a taj ih je krajolik privukao kad su se njime vozili prije nekoliko godina. Prekrasna priroda i pristupačan položaj na samo sat vremena od Zagreba potaknuo ih je da kupe zemlju.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Priznaju da su već u samom početku imali sreće jer je baš ta prekrasna parcela na kojoj se danas kuća nalazi bila na prodaju:

Baš smo ovdje htjeli sagraditi mali raj, vikendicu iz snova. Kad smo krenuli u izgradnju, to je preraslo u ideju o pokretanju posla koji je vezan uz turizam i iznajmljivanje i tu počinje priča o Maloj kući Mia.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Zemljište je u početku bila livada, a danas se tamo nalazi kuća na dvije etaže koja se prostire na oko 200 kvadrata te raskošnih čak 1750 kvadrata okućnice. Gradnja je završila u jesen 2016. godine te je kuća niskoenergetska, s centralnim grijanjem na pelete. Izvođač radova je S. A. Bišćan iz Duge Rese, dok je za arhitektonske radove zaslužan arhitekt Samir Štrkonjić iz arhitektonskog biroa FABER.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Vlasnica Daria hrabro je odlučila samostalno dizajnirati interijer, a zanimljivo je da su uređenje prostorija diktirale slike koje su prve kupljene te se njima prilagođavao ostatak namještaja. Svaka soba ima i svoje ime: šumska, zen i crna. Šumska će se vrlo lako prepoznati po zelenim tonovima koji u njoj prevladavaju, dok je zen obojena u umirujuću bež.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

U crnoj sobi pozornost privlači velika karta svijeta te krevet u kombinaciji drveta i kože. Sve su tri spavaće sobe upotpunjene i prikladnom posteljinom. Osim tematski uređenih spavaćih soba, na gornjem se katu nalazi i prostrana kupaonica s walk in kadom i podnim grijanjem te dnevni boravak s blagovaonicom koja je povezana s kuhinjom.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Posebnost gornjeg kata leži u tome što su pojedini zidovi napravljeni od rezane cigle stare više od sto godina. Upravo je cigla zaslužna za poseban šarm koji prevladava u dnevnom boravku i kuhinji, a njoj se dodao i dašak modernog štiha u vidu skrivene LED rasvjete.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Vlasnici su se trudili da i u kuhinji starinska cigla dođe što više do izražaja pa je kuhinja, inače kupljena u Ikei, osmišljena na način da nema gornjih elemenata, a upotpunjena je zabavnim retro detaljima. Kao još jedan zanimljiv detalj služe čaše i tanjuri koji su posebno mjesto pronašli u staklenoj vitrini.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Za dodatnu dozu topline pobrinuli su se podovi obloženi pločicama koji imitiraju drvene daske. Pri ulasku u dnevni boravak, pozornost privlači moderan kamin na drva s domaćim potpisom – THERMIA.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Osim kamina, hrvatski se potpis skriva i na masivnom drvenom stolu izrađenom od drveta bukve i čeličnih nogu u blagovaonici te na komodi za televizor koje je ručno izradila stolarija Kušević po nacrtu vlasnice.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Tepih u dnevnom boravku ručne je izrade, a rađen je od krpica kože te se s njim odlično uklopila kožnata kutna garnitura boje čokolade. Svi detalji u kući pažljivo su birani kako bi bili u skladu s motivima šume, prirode i životinjskog svijeta.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.

Iz dnevnog boravka i kuhinje put vodi na prostranu terasu s koje se pruža pogled na bazen i prirodu: rijeku Kupu te slovenske proplanke koji su u neposrednoj blizini.

 | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.  | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.  | Autor : Fratres d.o.o. Foto: Fratres d.o.o.     

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.