Raskošan eksterijer

Vlasnica je odlučila samostalno dizajnirati interijer, a uređenje prostorija diktirale su slike koje su prve kupljene

Fratres d.o.o.
03.05.2018.
u 12:44

Prekrasna priroda i pristupačan položaj na samo sat vremena od Zagreba potaknuo ih je da se upuste u kupnju zemlje te od livade naprave pravi mali raj

Oduvijek ste željeli pobjeći od gradske vreve, međutim uvijek vas je nešto sprečavalo, najčešće nedostatak vremena? To više ne bi trebao biti problem jer se u Spahićima, selu koje se nalazi u općini Bosiljevo, smjestila Mala kuća Mia, prostor namijenjen odmoru i opuštanju.

Foto: Fratres d.o.o.

Saša Stefanovski i Daria Nebojan, bračni par iz Zagreba, vlasnici su ovog malog raja na samoj rijeci Kupi, a taj ih je krajolik privukao kad su se njime vozili prije nekoliko godina. Prekrasna priroda i pristupačan položaj na samo sat vremena od Zagreba potaknuo ih je da kupe zemlju.

Foto: Fratres d.o.o.

Priznaju da su već u samom početku imali sreće jer je baš ta prekrasna parcela na kojoj se danas kuća nalazi bila na prodaju:

Baš smo ovdje htjeli sagraditi mali raj, vikendicu iz snova. Kad smo krenuli u izgradnju, to je preraslo u ideju o pokretanju posla koji je vezan uz turizam i iznajmljivanje i tu počinje priča o Maloj kući Mia.

Foto: Fratres d.o.o.

Zemljište je u početku bila livada, a danas se tamo nalazi kuća na dvije etaže koja se prostire na oko 200 kvadrata te raskošnih čak 1750 kvadrata okućnice. Gradnja je završila u jesen 2016. godine te je kuća niskoenergetska, s centralnim grijanjem na pelete. Izvođač radova je S. A. Bišćan iz Duge Rese, dok je za arhitektonske radove zaslužan arhitekt Samir Štrkonjić iz arhitektonskog biroa FABER.

Foto: Fratres d.o.o.

Vlasnica Daria hrabro je odlučila samostalno dizajnirati interijer, a zanimljivo je da su uređenje prostorija diktirale slike koje su prve kupljene te se njima prilagođavao ostatak namještaja. Svaka soba ima i svoje ime: šumska, zen i crna. Šumska će se vrlo lako prepoznati po zelenim tonovima koji u njoj prevladavaju, dok je zen obojena u umirujuću bež.

Foto: Fratres d.o.o.

U crnoj sobi pozornost privlači velika karta svijeta te krevet u kombinaciji drveta i kože. Sve su tri spavaće sobe upotpunjene i prikladnom posteljinom. Osim tematski uređenih spavaćih soba, na gornjem se katu nalazi i prostrana kupaonica s walk in kadom i podnim grijanjem te dnevni boravak s blagovaonicom koja je povezana s kuhinjom.

Foto: Fratres d.o.o.

Posebnost gornjeg kata leži u tome što su pojedini zidovi napravljeni od rezane cigle stare više od sto godina. Upravo je cigla zaslužna za poseban šarm koji prevladava u dnevnom boravku i kuhinji, a njoj se dodao i dašak modernog štiha u vidu skrivene LED rasvjete.

Foto: Fratres d.o.o.

Vlasnici su se trudili da i u kuhinji starinska cigla dođe što više do izražaja pa je kuhinja, inače kupljena u Ikei, osmišljena na način da nema gornjih elemenata, a upotpunjena je zabavnim retro detaljima. Kao još jedan zanimljiv detalj služe čaše i tanjuri koji su posebno mjesto pronašli u staklenoj vitrini.

Foto: Fratres d.o.o.

Za dodatnu dozu topline pobrinuli su se podovi obloženi pločicama koji imitiraju drvene daske. Pri ulasku u dnevni boravak, pozornost privlači moderan kamin na drva s domaćim potpisom – THERMIA.

Foto: Fratres d.o.o.

Osim kamina, hrvatski se potpis skriva i na masivnom drvenom stolu izrađenom od drveta bukve i čeličnih nogu u blagovaonici te na komodi za televizor koje je ručno izradila stolarija Kušević po nacrtu vlasnice.

Foto: Fratres d.o.o.

Tepih u dnevnom boravku ručne je izrade, a rađen je od krpica kože te se s njim odlično uklopila kožnata kutna garnitura boje čokolade. Svi detalji u kući pažljivo su birani kako bi bili u skladu s motivima šume, prirode i životinjskog svijeta.

Foto: Fratres d.o.o.

Iz dnevnog boravka i kuhinje put vodi na prostranu terasu s koje se pruža pogled na bazen i prirodu: rijeku Kupu te slovenske proplanke koji su u neposrednoj blizini.

Foto: Fratres d.o.o.
Foto: Fratres d.o.o.
Foto: Fratres d.o.o.
    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije