Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Vjerovali ili ne, ovaj stan nastao je u hali bivše tvornice

Prostrani dvoetažni stan uređen u industrijskom stilu na najbolji način dokazuje kako se ovaj, sam po sebi, hladan stil može pretvoriti u topao dom
05. studenoga 2018. u 08:30 0 komentara 1438 prikaza
Foto: Shutterestock

Industrijski stil već je godinama tema i inspiracija pri uređenju interijera, no, s njima treba znati i valja biti oprezan. Naime, najčešća zamjerka onih koji nemaju iskustva pri uređenju interijera, kada se odluče za ovaj stil uređenja, jest ta da djeluje – hladno.
I upravo u tom grmu leži zec. Da bi prostor uređen u industrijskom stilu bio pogodan za dom mora ga se “utopliti” dizajnerskim intervencijama.

 | Autor : Shuterstock Foto: Shuterstock

Najbolji primjer takvih dizajnerskih zahvata je ovaj stan u Kopenhagenu koji je nastao u prostoru bivše tvornice. Iako su dizajneri zadržali osnovni kostur negdašnje tvorničke hale, uspjeli su ublažiti naglašeni industrijski štih odabirom boja, materijala i namještaja.

Pa krenimo redom. Betonski zidovi obojeni su u bijelo. Na podove od istog materijala prevučena je epoksi-smola, koju je lako održavati.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Dodani su drveni komadi namještaja koji unose toplinu u prostor te miks žarkih boja koje su tu da odvuku fokus s (pre)grubih osnovnih linija.

Dodani su, dakako, i tekstili, poput tepiha i raskošnog uzglavlja u baršunu, koji, svojom mekoćom, stvaraju ugodnu atmosferu. Sam stan podijeljen je u nekoliko cjelina upravo kako bi se razbila monotonija i kako se ne bi ponavljali isti elementi. Dijelovi ciglenog zida u spavaćoj sobi ostali su netaknuti, dok su u kuhinji i dnevnom boravku cigle obojene u bijelo.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Kuhinja je pak vrlo jednostavna, ravnih linija i čistih ploha kako bi prostorom dominirao blagovaonski stol od punog drveta koji okružuju stolci različitih boja i čine vizualno središte ove, najveće prostorije, dvoetažnog raskošnog stana. U stanu pak nema suvišnih detalja. U ulaznom prostoru, koji je zamišljen kao predsoblje, smjestio se i kutak za čitanje kojim dominiraju raskošni naslonjači u atraktivnim tonovima zelene. I tu je korišteno drvo u smislu postizanja tople atmosfere.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

U drugom dijelu predsoblja pogled privlači zid koji je obojen u jarko zelenu boju, koja također djeluje toplo u interijeru. Puno pažnje je posvećeno i rasvjeti, koja stilski zaokružuje cijeli prostor te, zahvaljujući ambijentalnoj rasvjeti, stvara ugodan ugođaj karakterističan za dom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.