LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Pogledajte kako je stara zgrada za rušenje postala predivna kuća za odmor

Jedan od glavnih prostornih izazova prenamjene objekta arhitektima je bilo umetanje polukata s dvije spavaonice u glavni volumen
21. kolovoza 2020. u 06:34 0 komentara 9726 prikaza
štala u engleskoj
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/15

Londonski studio za uređenje interijera i arhitekturu Liddicoat&Goldhil dobio je u zadatak osposobiti nekadašnju štalu koja se nalazi u idiličnom Kentu u objekt za stanovanje.

Zapušteno zdanje građeno u 18. stoljeću nakon godina hibernacije, budući da nije bilo u svojoj prvotnoj niti bilo kakvoj drugoj funkciji, sada je postalo kuća za odmor jedne londonske obitelji te je dobilo posve novi život i nove unutrašnje vizure.

štala u engleskoj | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Pročelje je obnovljeno novim slojem boje, ali u istom crnom tonu kakvo je i nekoć bilo, dok je unutrašnjost prilagođena stambenoj namjeni. No, i u interijeru se nastojalo spasiti što više izvornih materijala, kako bi on bio što autentičniji i kako bi se očuvalo što više izvornog.

štala u engleskoj | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Osim zadržavanja tradicionalnih materijala drveta i kamena, i u tlocrtu su se dogodili samo minimalni zahvati tako da je ostavljen visoki strop kao i stropne grede, te je pregrađen samo dio za kupaonicu i dvije spavaonice. Upravo je kuhinja definirana tim visokim stropom s obnovljenim gredama.

Od modernih materijala korišten je beton i metal – budući da su podovi bili zemljani, trebalo je staviti novu oblogu, a arhitekti su odabrali brušeni beton dok je metal korišten u nekim prozorskim okvirima te zavojitom stubištu koje vodi do spavaonica.

štala u engleskoj | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Jedan od glavnih prostornih izazova arhitektima je bilo umetanje polukata (za spavanje i kupanje) u glavni volumen. Štala je sada dvoetažni interijer, zanimljiv miks tradicije i suvremenog dizajna u čijem prizemlju se nalazi dnevna zona zamišljena kao opet space, a u potkrovlju dvije spavaonice.

štala u engleskoj | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

put oko svijeta Šest senzacionalnih domova za sve one koji do daljnjeg rade - od doma! vrijeme za shopping Izabrali smo najljepše jesenske lookove za dom iz novog Ikeinog kataloga Vila Puh Ova genijalna kuća skriva se na obroncima Zeline i izgleda svjetski!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.