LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Vila s bazenom koji oduševljava svojom asimetrijom

Vlasnici su adaptacijom kuće za odmor željeli napraviti odmak od tipične dalmatinske gradnje želeći da bude u skladu sa svjetskim trendovima
23. travnja 2020. u 07:00 2 komentara 9912 prikaza
vila lalić bibnje
Foto: Filip Brala
Pogledajte galeriju 1/50

Vila obitelji Lalić u Bibinju, mjestu između Zadra i Biograda na Moru, doživjela je nedavno stilski i građevinski remont – stari materijali, instalacije i pokućstvo jednostavno su dotrajali i trebali su zamjenu.

Osim novog pročelja i otvora te novih podnih i zidnih obloga i sanitarnih čvorova, namještaja, dekora i detalja, katnica s površinom interijera oko 200 m2 i eksterijera od 100 m2 dobila je i bazen te prekrasno uređeno dvorište.

vila lalić bibnje | Autor : Filip Brala Foto: Filip Brala

Za cjelokupan obnovljeni izgled zaslužna je vlasnica Jelena Lalić, inače velika zaljubljenica u uređenje interijera, kojoj je namjera bila napraviti makeover koji će odražavati njezin stilski ukus, zadovoljiti potrebe gostiju koji je posjećuju tijekom ljetnih mjeseci, ali i biti u suglasju s prirodnim mediteranskim okolišem i tipičnim dalmatinskim ribarskim mjestom u kojem se nalazi.

vila lalić bibnje | Autor : Filip Brala Foto: Filip Brala

Bijela je unijela mir i spokoj

Dok se eksterijer stilski – bojama (smeđe nijanse) i odabirom materijala (uglavnom drvo) – nadovezuje na vanjski ambijent, u unutrašnjosti je učinjen stilski iskorak prema minimalizmu, eleganciji i jednostavnosti koja u nekim trenucima graniči s asketizmom, što ima i svoju dobru stranu jer stvara dojam mira i spokoja, koji su ključni elementi svake kuće za odmor.

Miru doprinosi i lokacija jer je kuća udaljena od gusto građenih kuća te je okružena zelenilom i maslinicima, ali s pogledom na more i okolne objekte u daljini. Izdvojenost iz naselja i zidom omeđeno dvorište omogućili su privatnost i nesmetano uživanje u sunčanju, odmoru, plivanju... Detaljno osmišljavanje eksterijera bilo je potrebno i zbog toga što se u ljetnim mjesecima više boravi na otvorenom, naročito uz bazen.

vila lalić bibnje | Autor : Filip Brala Foto: Filip Brala

Zato je u dvorište i smještena čajna kuhinja s garniturom za blagovanje. Na bazen, koji je s eksterijerom bio zahtjevniji i dugotrajniji dio projekta, vlasnica Jelena Lalić posebno je ponosna.

vila lalić bibnje | Autor : Filip Brala Foto: Filip Brala

– Svi bazeni koje smo imali priliku vidjeti uglavnom su bili identični pa nam je želja bila da bude blago asimetričan, što se možda i ne vidi na prvi pogled, ali doprinosi da cjelina bude posebnija. Dodali smo mu i veliki jacuzzi na otvorenom, što je bio pun pogodak jer su svi oduševljeni njime. On služi kao večernja varijanta bazena s obzirom na to da se voda kao i u svakom jacuzziju može zagrijati – govori vlasnica dodajući da je bazenom i jacuzzijem obloženim drvetom te velikim staklenim površinama u obliku balkonske ograde i prozora željela unijeti i dašak svjetskih trendova u svoju vilu te, naravno, moderan luksuz.

vila lalić bibnje | Autor : Filip Brala Foto: Filip Brala

Minimalan namještaj

Vlasnici je adaptacija bila i način da se odmakne od tipičnog poimanja dalmatinske kuće za odmor i da dokaže kako moderna arhitektura i suvremeni dizajn mogu također biti izvrstan odgovor u ovakvom okruženju.

vila lalić bibnje | Autor : Filip Brala Foto: Filip Brala

U interijeru, u kojem se nalazi samo nužan namještaj te pokoji pomno biran detalj, prevladava bijela boja s primjesama također neutralnih tonova – bež i sive. No, priča oko uređenja se nastavlja... Vlasnici su, naime, za sada uspjeli urediti eksterijer, vrtnu kućicu koja je zapravo čajna kuhinja te stan na gornjem katu vile, a nastavak preuređenja interijera – prizemlja i dijela gornje etaže tek slijedi.

Odličan miks Malen, ali moćan zagrebački stan! Ima 35 kvadrata s odvojenom spavaćom sobom ljetna kuhinja Mala škola uređenja Kuhinja na otvorenom – vaš adut za proljetno-ljetnu sezonu Otkrivamo kako za malo novca do originalnog balkona Šareni balkoni Otkrivamo kako za malo novca do originalnog balkona