trik stručnjaka

Uz ovih devet jednostavnih trikova kuća će vam uvijek mirisati na Božić

Pepco
06.12.2023.
u 06:00

Odabirom ključnih biljaka, u svoj ćete dom unijeti i dašak božićnih mirisa. To ćete postići dekoriranjem vrha kamina cedrovinom ili dodavanjem smreke na upakirane poklone, a neka i vaša centralna dekoracija stola bude od prirodnog zelenila kako bi učinak bio potpun

Pečeni keksi, cimet i miris borovine najosnovniji su mirisi koji će nas podsjećati na božićno razdoblje, no u tu skupinu spada i miris naranče, peperminta i svježeg zelenila, navodi bhg.com te otkriva kako svoj dom ispuniti upravo tim mirisima tijekom cijele godine.

Foto: H&M Home

Svježe zelenilo

Zelena je boja, uz crvenu, vladarica božićnog razdoblja, a često je u dom unesena putem prirodne girlande. No, takva je dekoracija multifunkcionalna. Naime, odabirom ključnih biljaka, u svoj ćete dom unijeti i dašak božićnih mirisa. To ćete postići dekoriranjem vrha kamina cedrovinom ili dodavanjem smreke na upakirane poklone, a neka i vaša centralna dekoracija stola bude od prirodnog zelenila kako bi učinak bio potpun.

Foto: Durance

Mirisne svijeće

Najlakši način za unos božićnih mirisa u dom, paljenje je mirisne svijeće. One koje podsjećaju na Božić najčešće su one koje mirišu na kolačiće, a danas je dostupna i ona od jabuke i cimeta.

Foto: screenshot/facebook

Sezonska ulja

Mirisnim uljima trenutno ćete pokrenuti božićni duh, a možete se poigrati kombinacijama različitih ulja. Ona božićna pak čine smola, čempres, bobica smreke, kora cimeta te divlja naranča.

Foto: Shutterstock

Naranča i klinčić

U plod naranče ubodite sjemenke klinčića, a pritom možete biti kreativni te ih rasporediti u različitim uzorcima. Potom tim narančama ukrasite svoje božićno drvce ili ih umetnite u girlandu ili u stolnu dekoraciju.

Pecite

Bilo da su vaše omiljene božićna slastica pite ili klasični keksi, pečenje bilo kojeg favorita čitav će dom ispuniti divnim mirisima Božića.

Kuhajte

U posudu s vodom dodajte kriške jabuke, cimet, štapiće vanilije i klinčić i pustite da kuha. Kako voda bude isparavala, dodajte vodu te na jednostavan način ispunite dom božićnim mirisima.

Foto: Shutterstock

Vijenac od citrusa

Osušene ploške naranče, grejpa, limuna i limete možete pošpricati svjetlucavom bojom te ih umetnuti u svoj postojeći adventski vijenac.

Zamijenite sapun

Svakodnevni sapun zamijenite onim koji miriše na bor ili na kokos ili što god vas asocira na Božić.

Mirisne dekoracije

U esencijalna ulja umetnite osušeno cvijeće, lišće i drugo bilje te ih smjestite u dekorativne zdjele koje ste rasporedili kroz čitav dom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije