LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Uskoro počinje Art Zagreb – središnje mjesto hrvatskog tržišta umjetnina

Osim poznatih i etabliranih umjetnika, Art Zagreb je pozvao i studente umjetničkih akademija iz Zagreba, Berlina i Venecije na sudjelovanje na skupnoj izložbi
15. svibnja 2019. u 08:30 0 komentara 100 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Od 16. do 19. svibnja je termin najvećeg sajma umjetnina u Hrvatskoj, očekuje vas više od 300 radova, 40 umjetnika i 35 studenata.

 | Autor :

Organizatori, složni u ideji da pokrenu tržište umjetnina u Hrvatskoj i da promoviraju galerije koje predstavljaju umjetnike koje zastupaju, drugu godinu organiziraju sajam kao mjesto međunarodne suradnje i platforme za mlade, domaće i strane, galerije i umjetnike, sa svrhom obogaćivanja umjetničke scene Hrvatske i regije. U sklopu izložbe bit će održana predavanja profesora s umjetničkih akademija, studenata koji sudjeluju na izložbi te domaćih i međunarodnih stručnjaka na polju umjetnosti.

 | Autor :

Osim poznatih i etabliranih umjetnika, Art Zagreb je pozvao i studente umjetničkih akademija iz Zagreba, Berlina i Venecije na sudjelovanje na skupnoj izložbi.

„Ovom izložbom želimo osigurati susret akademija i njihovih studenata te potaknuti međunarodnu razmjenu i komunikaciju.„ istaknuo je Juraj Vuglač, organizator manifestacije Art Zagreb.

 | Autor :

Art Zagreb je odlična prilika i za naučiti nešto novo jer nas očekuju zanimljiva tematska predavanja 'Da bi umjetnik bio uspješan mora se znati dobro prodati', 'Što se zapravo događa u neformalnoj ekonomiji tržišta umjetnina', Kako se tržište umjetnina mijenja/će se promijeniti u digitalno doba' i 'Kako se mladi umjetnici/studenti mogu pripremiti za tržište umjetnina' na kojima će sudjelovati Darius Bork (bivši galerist, kustos suvremene umjetnosti i studentske izložbe na Art Zagrebu), Danko Friščić (prodekan zagrebačke Akademije likovne umjetnosti), Ivana Andabaka (ravnateljica HDLU-a), Stjepan Šandrk (umjetnik), Riccardo Caldura (profesor, Accademia di Belle Arti di Venezia), Hannes Brunner (profesor s berlinske akademije – Kunsthochschule Berlin Weissensee), Klemens Dreesbach (stručnjak za digitalnu transformaciju i inovacije), Jan Peter Verhagen (marketing menadžer sajma umjetnina TEFAF Maastricht) i dr.

Produkt dizajn Novi domaći brend namještaja iz čije kolekcije želimo baš - sve!

Afirmirani umjetnici, talentirani studenti, predavanja i paneli s ljudima iz struke... treba li dodatan poticaj za dolazak na Art Zagreb?

gostovanje Domaći dizajnerski komadi za koje ćete još čuti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.