gostovanje

Domaći dizajnerski komadi za koje ćete još čuti

Filip Gordon Frank
12.11.2018.
u 08:33

Nastup je naših dizajnera organiziran je kao dio projekta Hrvatske gospodarske komore „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima EU

Hrvatski produkt dizajn u skladu je s vremenom i svjetskim trendovima. Upravo novi proizvodi pokazuju kako na naše dizajnere i proizvođače itekako možemo računati u budućnosti. Izvrsni produkti i postav hrvatske Zajednice za industrijski dizajn (ZzID) Hrvatske gospodarske komore predstavljeni na Belgrade Furniture Fairu 2018. malo koga ostavljaju ravnodušnim.

Foto: Ana Armano Linta

Neki od proizvoda koji će zasigurno privući veliku pažnju su: Sekreter Secret Area koji je suvremena interpretacija sekretera temeljena na njegovoj povijesnoj tipologiji. Ovaj prostor ideala je za toliko potrebnu izolaciju u današnjem vremenu. Intiman je prostor za rad, promišljanja, koncentraciju i komunikaciju. Urban stolna lampa sastoji se od drvene baze i metalnog sjenila ukrašenog geometrijskim oblicima. Istražuje estetiku metala, geometrije, transformacija istih svijetlom. Lounge chair Cage – metalna je stolica izrađena od čeličnih šipki i cijevi. Prozračna je, ali izuzetno čvrsta konstrukcija. Mondum Mediterraneo tegla za biljke je sistem tegli koji se fizički lako i konceptualno adekvatno može prebacivati iz interijera u eksterijer. Ab Ovo jajoliki stolić kao podsjetnik je na osjetila od kojih sve počinje.

Foto: Zoran Jedričić

- Skelnom konstrukcijom kao vizualno primarnim elementom ukazuje se na gradnju Zajednice za industrijski dizajn, dok se vizualno profinjenim načinom predstavljanja njezinih članica, autora i produkata ističe sinergija Zajednice i njezinih članica– izjavila je predsjednica ZziD-a Silvia Jonjić.

Foto: Alica Pancer

Ovi i drugi proizvodi izloženi su upečatljivim i višeslojnim konceptom izlaganja koji potpisuje tim Retail Solutions, koji predstavlja novi smjer djelovanje, novi vizualni identitet koji je osmislio studio Borčić te novi interaktivno-edukativni segment samog postava štanda na BFF-u.

Nastup je naših dizajnera organiziran je kao dio projekta Hrvatske gospodarske komore „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojem je cilj putem potpore HGK potaknuti jači iskorak hrvatskih malih i srednjih poduzeća na strana tržišta.

- Ovo je ujedno i odlična prilika da hrvatski produkt dizajneri predstave svoje inovativne proizvode i dokažu da hrvatski dizajn itekako može biti konkurentan. Ne sumnjam da će dogovoriti i nove suradnje na međunarodnoj razini, - najavila je Jagoda Divić iz HGK.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije