Hrabar izbor

Šarmantan stan s trendi žutim i tirkiznim akcentima

moderan žuti stan
Foto: Shoko design
1/22
26.04.2021.
u 14:52

Novi vlasnici stvorili su od starinskog dvosobnog moderan i originalan trosoban stan i tako maksimalno iskoristili prostor

Dinamični trosobni stan od svega 58 četvornih metara u Poznanu dobar je primjer kako se može vješto iskoristiti svaki centimetar stana i stvoriti iluzija prostornosti, odnosno izgubiti dojam skučenosti i zbijenosti.

Dizajnerski studio Shoko prije uređenja primio se temeljite adaptacije, budući da se stan nalazi u zgradi staroj preko pola stoljeća, a usto nije renoviran posljednjih 30 godina. Novi vlasnici, mladi bračni par, željeli su osim adaptacije (nove instalacije, namještaj, podovi, sanitarije, otvori) stvoriti prije useljenja i moderno osmišljen stan koji je prirodan, ima šarma i kombinacija je više stilova. Tako je stan miks industrijskog, shabby i vintage stila.

Foto: Shoko design

Vlasnica je, objašnjavaju dizajner iz Shoko studija, htjela da stan ima i retro detalja jer voli shabby i vintage stil te da se u stanu osjeti domaća i topla atmosfera, odnosno da ne izgleda konfekcijski i beživotno.

Foto: Shoko design

Kako bi dobili na prostoru iz iz dvosobnog stana dobili trosobni, dizajneri su od prijašnje velike dnevne sobe napravili dnevnu zonu u koju su ukomponirali još sva sadržaja: kuhinju i blagovanje. Kako je riječ o open spaceu, prostor djeluje veće.

Foto: Shoko design

Od jedne spavaće sobe i dijela hodnika napravili su dvije spavaonice – jednu za sebe i jednu koja još uvijek čeka uređenje, odnosno da postane dječja soba. Veliki hodnik smanjen je nauštrb spavaće sobe, te je jednim dijelom iskorišten za ugradbene garderobne ormare.

Foto: Shoko design

Kako bi se stvorila topla atmosfera i dao retro dašak, u stanu su na neutralnu pozadinu sive, bež i bijele upotrebljavane kombinacije smeđeg drveta i cigle sa akcentima u žutim i tirkiznim tonovima. Žuti tonovi nalaze se u dnevnoj zoni, dok su tirkizni rezervirani za spavaće sobe.

Foto: Shoko design

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije