LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Živopisna IKEA kolekcija LOKALT nastala u suradnji sa socijalnim poduzetnicima

Riječ je o živopisnoj kolekciji ručno izrađenog tekstila i keramike u kojoj se lokalne tradicije spajaju s pripadajućim obrtima, pa svaka navlaka za jastuke, prostirka, košara i zdjela govore o ravnopravnosti, inkluzivnosti i egzistenciji u regijama u kojima je to najpotrebnije
23. travnja 2021. u 13:16 0 komentara 539 prikaza
Foto: IKEA

Na globalnom on-line eventu, održanom 22. travnja, IKEA je predstavila svoju novu LOKALT kolekciju, proizvedenu u suradnji sa socijalnim poduzetnicima iz Indije, Jordana i Tajlanda. LOKALT je rezultat suradnje suvremenih dizajnera iz Ammana, Delhija i Bangkoka s dizajnericom iz tvrtke IKEA, a riječ je o živopisnoj kolekciji ručno izrađenog tekstila i keramike u kojoj se lokalne tradicije spajaju s pripadajućim obrtima, pa svaka navlaka za jastuke, prostirka, košara i zdjela govore o ravnopravnosti, inkluzivnosti i egzistenciji u regijama u kojima je to najpotrebnije.

 | Autor : IKEA Foto: IKEA

„LOKALT je kolekcija s modernim i izražajnim shvaćanjem tradicionalnog ručnog rada i obrtništva. Puna je neobičnih detalja koji pričaju priče s mjesta na kojima se predmeti zapravo proizvode. Keramika odaje počast tajlandskom načinu posluživanja hrane, svakodnevni život u Jordanu i napose Ammanu nazire se u tekstilima za dom, a ekspresivni motivi na navlakama za jastuke i prostirkama nadahnuti su indijskim naslijeđem”, kaže Maria O'Brian, kreativna voditeljica u Range&Supply odjelu tvrtke IKEA.

Inicijativa IKEA Socijalno poduzetništvo nastoji omogućiti bolji svakodnevni život stvaranjem dugoročnih prilika za posao i egzistenciju za ranjive skupine, zahvaljujući poslovnim partnerstvima. Inicijativom Socijalno poduzetništvo IKEA razvija brojne proizvode s obrtnicima iz cijelog svijeta još od 2013. godine. Kolekcija LOKALT bit će u prodaji u robnoj kući IKEA Zagreb sredinom lipnja 2021.

makeover Čak 17 fantastičnih ideja za uređenje potkrovlja, jedna bolja od druge! balkon terasa prilika Povoljni i jako atraktivni detalji za uređenje balkona penjačice cvjetnice Ako želite penjačice u cvatu, sad je zadnji čas za sadnju. Imamo tri sjajne ideje!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.