sajam namještaja

U četvrtak starta Ambienta, čekaju nas četiri uzbudljiva dana na Velesajmu

42. ambienta
Goran Jakuš/Pixsell
14.10.2024.
u 14:00

Ambienta nudi cjelovit pregled najnovijih trendova i tehnologija u opremanju doma i poslovnih prostora. Na jednom mjestu vas očekuje bogata ponuda vrhunskih proizvođača iz svih segmenata opremanja doma: namještaj, kuhinje, kupaonice, rasvjeta, parketi, dekoracije, prozori, vrata, mali kućanski aparati i vrtni namještaj

Ambienta, 51. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije održat će se na Zagrebačkom velesajmu od 17. do 20. listopada. Kroz četiri dana, Ambienta će okupiti ključne dionike iz drvne i industrije namještaja – proizvođače, dizajnere, poslovne ljude i krajnje kupce – na jednom mjestu, stvarajući priliku za otkrivanje najnovijih trendova koji redefiniraju suvremeni dizajn interijera i mijenjaju način na koji doživljavamo opremanje prostora. Ambienta nudi cjelovit pregled najnovijih trendova i tehnologija u opremanju doma i poslovnih prostora. Na jednom mjestu vas očekuje bogata ponuda vrhunskih proizvođača iz svih segmenata opremanja doma: namještaj, kuhinje, kupaonice, rasvjeta, parketi, dekoracije, prozori, vrata, mali kućanski aparati i vrtni namještaj.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Ove godine, uz partnerstvo s renomiranim brendom Powered by Meblo Trade, Ambienta donosi niz pažljivo osmišljenih tematskih cjelina. Design Zone istaknut će dizajnerski namještaj i proizvode vrhunskih tvrtki, dok će Art Box okupiti umjetnike, galeriste i kolekcionare. U paviljonima 7, 7A, 8, 8A, 9 i na otvorenom prostoru, na 9000 kvadrata izložbenog prostora, svoje proizvode i usluge prezentirat će više od 150 izlagača iz 16 zemalja. Zemlje sudionice: Austrija, Bosna i Hercegovina, Češka, Danska, Hrvatska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Mađarska, Njemačka, SAD, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska.

Pokrovitelji ovogodišnje Ambiente su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Grad Zagreb, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Zagreb i Hrvatske šume, čime je dodatno naglašen njen značaj za gospodarstvo i industriju.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Posebno ističemo povratak brenda Meblo Trade koji se nakon 15 godina vraća na Ambientu. Posjetitelji će imati priliku upoznati njihovu bogatu ponudu, s posebnim naglaskom na brendove Atlas i KARE. KARE, poznat po motu 'Joy of Living', majstorski kombinira estetski upečatljiv namještaj i ekscentrične dekorativne elemente poput nijednog drugog brenda.

Ambienta će također ugostiti priznate brendove poput Spin Valisa, Nord Produkta, Škerjanca, Il Leora, Rattan Sedije, Interijer Colora, Chesterfielda, Gastro-Stila, Beline, Concept Linea, Domprojekta, IKS Fenstera, Interijera Sabljo, Pohištva Leroy, Lokve, T.C. Požgaja, Weninoxa, Top2Floora, Tvornice tekstila Trgovišće, Wespa Spacesa, Duma Storea, Top Door interijera, Partasa, Studija Element, Style Doora, Texa, Infitouta i mnogih drugih, čiji inovativni proizvodi osvajaju tržišta diljem svijeta. Od stranih sudionika istaknuli bismo kolektivni nastup izlagača iz Bosne i Hercegovine kao i nastup šest kineskih izlagača.

Nove atrakcije – umjetnost i ekskluzivne izložbe

S ponosom najavljujemo i inovativni projekt Ambienta&Muzeji. U suradnji s Galerijom Klovićevi dvori, Muzejom suvremene umjetnosti i Etnografskim muzejom, ovaj projekt spaja sajamski brend s bogatom kulturnom baštinom Hrvatske kroz prizmu suvremenog dizajna. Showroom namještaja bit će postavljen u foajeima muzeja (Meblo (MSU) i Il Leor (Klovićevi), a u Etnografskom muzeju će se održati projekcija dokumentarnog filma o Zagrebačkom velesajmu iz poznatog serijala „Moderna vremena“. Posebna pogodnost je zajednička ulaznica koja omogućuje ulazak na Ambientu i razgledavanje izložbi u jednom od tri muzeja.

Još jedna novost je Izložba velikih formata – 100 slikara 21. stoljeća koja će biti postavljena u paviljonu 8. Dosad neviđena privatna kolekcija slika velikog formata sto hrvatskih likovnih umjetnika ovog stoljeća, izbor iz kolekcije likovnog promotora i kolekcionara dr.sc. Zorana Bručića prvi put će biti predstavljena javnosti. Riječ je o djelima rađena u tehnikama ulje na platnu, akrili na platnu i kombinirane tehnike. Uz izložbu je organiziran i glazbeni program ,,Gong zvučna rapsodija u susret Ambienti“  koji će izvoditi Silvana Leskovar i Mirjana Maksimović te nastup pijaniste Ivana Škreblina.

42. ambienta
1/9

U paviljonu 7A održat će se izložba „Zagrebački velesajam 1956. - 1961. Društveni, privredni, (geo)politički i prostorni zamašnjak razvoja socijalističkog grada“, koja istražuje razvoj Zagreba kroz gospodarsku, političku i društvenu prizmu tog perioda.

Na pozornici u paviljonu 8 svakodnevno će se održavati različiti paneli, okrugli stolovi, predavanja i prezentacije. Izdvajamo: okrugli stol „Novi Zakon – što se mijenja u našim zgradama“, predavanje „Višestambene zgrade - stari problemi i nova energetski učinkovita rješenja“, predavanje "Kako dizajneri (diljem svijeta) kreiraju namještaj i prostore na ekološki način? Priroda je inspiracija dizajnerima!", predavanje „Višestambene zgrade - stari problemi i nova energetski učinkovita rješenja“.

Arhibau

U istom terminu održat će se jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regiji na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu – ArhiBau. Izdvajamo stručnu i znanstvenu konferenciju ArhiBau 2024 – „Stanovanje budućnosti“. Konferencija će okupiti domaće i inozemne arhitekte, urbaniste, građevinare te druge stručnjake koji su zainteresirani za uloge koje će arhitektura i graditeljstvo imati u oblikovanju našeg svijeta.

Bogata nagradna igra za posjetitelje

Za sve posjetitelje s kupljenom ulaznicom, pripremili smo i bogatu nagradnu igru s atraktivnim nagradama. Glavna nagrada je opremanje doma u Meblo Tradeu u vrijednosti 7.000 eura. Osim toga očekuju vas dizajnerski komadi namještaja, dekoracije, vrijedni aparati, projekt za opremanje kuhinje, grafike s motivima Zagreba, boje za uređenje interijera, pretplate na časopise za uređenje doma,…

Svečano otvorenje održat će se 17. listopada 2024. u 10.30 sati u paviljonu 11A Zagrebačkog velesajma. Radno vrijeme je od četvrtka do subote do 10.00 do 19.00 sati, a u nedjelju od 10.00 do 18.00 sati. Cijena ulaznice je 7 eura.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije