predobro

Stan u kojem se na genijalan način spajaju retro i futuristički detalji

Foto: Romain Laprade for Zara Home
1/10
19.02.2022.
u 07:00

Ovaj dom odličan je miks različitih stilova i u njemu se na pomalo eklektičan način isprepliću različite dizajnerske epohe

Vizualni dnevnici prikazuju intimni prostor fotografa Romaina Lapradea, njegovu kuću i omiljena mjesta u gradu u kojem živi. Ovo prvo poglavlje, u kojem je francuski fotograf Romain Laprade, u suradnji s brendom Zara Home, slikao svoj dom, bilježi njegove svakodnevne fotografije i neka od mjesta koja su ga inspirirala u Parizu.

Foto: Romain Laprade for Zara Home

- Živim na vrhu brda Belleville, na 9. katu modernističke zgrade iz 60-ih. Područje pruža prekrasan pogled na grad - kaže fotograf te dodaje:

Foto: Romain Laprade for Zara Home

- Kod kuće sam stvorio prostor da me podsjeća na neka mjesta na kojima sam bio, moram u svakom trenutku vidjeti svoj dom lijepim, da budem okružen stvarima koje volim. Želio sam da slike to odražavaju, da zahvate, ljepotu u trivijalnim detaljima iz svakodnevnog života, dajući slikama osjećaj neizmjernog mira.

Foto: Romain Laprade for Zara Home

Njegov dom odličan je miks različitih stilova i u njemu se na pomalo eklektičan način isprepliću različite dizajnerske epohe. Poseban hit je kuhinja koja spaja originalan dizajn šezdesetih i moderne detalje. Osim toga, s obzirom da jakovoli kuhati i uživa u hrani, fotograf u kuhinji, kaže, provodi najviše slobodnog vremena.

Foto: Romain Laprade for Zara Home

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije