ideja za zimski odmor

Tri vile u Lici u rustikalnom stilu, ne znamo koja nam je ljepša

11.01.2024.
u 07:00

Rustikalni stil proteže se kroz sve tri vile, no ne nauštrb moderne tehnologije kojom su opremljene. Vlasnicima je jako bitno bilo da se kuće uklope u okoliš

Idilično zimovanje u Lici, tek sat vremena vožnje od Zagreba, više nije samo san. Naime, vile Joja koje se nalaze u južnom dijelu Like, u malom ličkom selu Vukšiću u okolici Gospića, podno Velebita, nude luksuzan idiličan odmor na bijelim padinama.

Villas Joja, kažu nam vlasnici, sagrađene su i osmišljene s ciljem da gostu pruže nezaboravan boravak koji će pamtiti cijeli život. Iz svake od njih pruža se divan pogled na brda, a uključuju spa wellness centar, opremu za roštilj i vrt. Klimatizirane kuće nude pristup bazenu s hidromasažom, protustrujnim plivanjem, slapom i saunom. Svaka ima svoje terase, TV ravna ekrana sa satelitskim programima, dobro opremljenu kuhinju i kupaonicu s besplatnim kozmetičkim priborom. Također sve imaju veliko dvorište s pogledom na voćnjak i vrt.

Kompleks se sastoji od tri kuće i četvrtog dijela objekta u wellness ozračju (bazen, sauna...) koji je pak toplim prolazima povezan sa sve tri kuće. Stil koji prevladava u interijerima spoj je rustikalnosti i luksuza. Okolica je popularna među ljubiteljima gastronomije, skijanja, ronjenja, pješačenja, bicikliranja, aktivnog i pasivnog odmora...


– Sve je udaljeno maksimalno pola sata: od Plitvica, mora i Sjevernog Velebita do Paklenice, Krasna, Kutereva, kuće i centra Nikole Tesle, kuće Ante Starčevića i špilje Grabovača. U neposrednoj je blizini izvor vode koji je uređen još u doba Marije Terezije, zatim rijeke Lika i Gacka... Gosti mogu uživati u lovnom i ribolovnom turizmu, vožnji na splavi, brojne su biciklističke staze, a česta je aktivnost planinarenje.

Okolica zaista pruža mogućnost čistog odmora, hedonizma na samom kompleksu i aktivnog odmora – otkrivaju vlasnici koji su dizajn interijera i eksterijera svojih vila temeljili na vlastitim ukusima, željama i potrebama, s nadom da će se to uklopiti u želje gostiju.

Villas Joja zapravo je šarmantni kompleks koji se sastoji od tri kuće i četvrtog dijela objekta gdje je wellness ozračje (bazen, sauna...), koji je toplim prolazima povezan sa sve tri kuće.


– Sve je dosta odredio zakon i sama kategorizacija od pet zvjezdica. U samom kompleksu postoji restoran-konoba zatvorenog tipa samo za goste, za pripremu i usluživanje domaće lokalne hrane i hrane po dogovoru – kažu zadovoljno vlasnici i ističu kako im je finalna ideja bila napraviti nešto dobro i prepoznatljivo tamo odakle potječe njihova obitelj koja je prije stotinu godina došla u Liku iz Dalmacije.


– Tri su kuće, a svaka kuća priča je o jednom našem djedu. Tako jedna kuća nosi naziv dida Nike (pradjeda), nadalje kuća dida Joje (djeda) i kuća dida Bobe (prapradjeda). Cijeli se kompleks, pak, zove po  djedu Josipu, Villas Joja – objašnjavaju ponosni vlasnici koji su svaku kuću osmislili tako da odgovara karakteru nekom odpredaka po kojem nosi ime. Isto tako, svaka kuća ima zaseban ulaz, dvije terase ili balkon, natkriveni parking, dnevne boravke, kuhinje, mali WC, po dvije velike kupaonice s kutnim kadama i dvije spavaće sobe. Stil koji prevladava sretna je kombinacija rustikalnosti i luksuza, dominiraju tople boje, a sve kuće napravljene su od najsuvremenijih materijala i u njih je ugrađena vrhunska tehnologija koja se odlično uklopila u obnovljeni stari kameni objekt. 
 – Prilikom osmišljavanja kuća jako smo pazili na ekologiju.

U kućama se grije na pelete, a sve kuće imaju i solarne kolektore te podno grijanje. Htjeli smo da izgled kuća prati životni put mojih djedova od Dalmacije, Like, Kanade i Zagreba natrag do Like, ali Dalmacija i Lika svakako prevladavaju. To se definitivno vidi u spoju drveta i kamena – otkrivaju vlasnici i dodaju kako u kućama ima puno dragih komada namještaja i detalja, redom starina, ali poput svakog objekta za najam danas, i ovdje se držalo do visokih standarda u turizmu pa je kupljen novi namještaj renomiranih proizvođača iz Hrvatske i Europe. Za kraj valja spomenuti da je projekt sufinanciran kreditom HBOR-a.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije