dječja soba

Tri ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri uređenju sobe za školarace

H&M Home
15.08.2022.
u 07:00

Na što treba obratiti pažnju – izgled ili praktičnost? Svijet mašte i igre treba uskladiti sa školskim obvezama, a da se pritom ne naruši skladnost prostora. Uzmite u obzir ideje i prijedloge svog djeteta i uskladite ih s djetetovim potrebama shodno fazi njegova odrastanja

Bliži se početak nove školske godine. Povratak u školske klupe ne mora nužno predstavljati samo nove obveze, već i neke nove izazove koji će potaknuti školarce na kreativnost, a ujedno će im ponuditi osjećaj ugode i sigurnosti. Školska torba i novi školski pribor nezaobilazni su za ulazak u novu školsku godinu, no mjesto koje će pružati prostor za rad i koncentraciju, a ujedno i za opuštanje i igru nakon izvršenih obaveza te naposljetku i za odmor i spavanje je svakako dječja soba.

Foto: H&M Home

Na što treba obratiti pažnju – izgled ili praktičnost? Svijet mašte i igre treba uskladiti sa školskim obvezama, a da se pritom ne naruši skladnost prostora. Uzmite u obzir ideje i prijedloge svog djeteta i uskladite ih s djetetovim potrebama shodno fazi njegova odrastanja.

Foto: H&M Home

Minimalistički uređen radni kutak, s potrebnim elementima namještaja za lakšu organizaciju prostora, a koji pritom ima što više prirodnog svjetla i nije prenatrpan raznim stvarima, olakšat će izvršavanje školskih obveza.

Foto: H&M Home

Takav prostor dobro je odijeliti od prostora za igru i opuštanje, a kod kojeg je dozvoljeno uključiti razne dekorativne dodatke i novitete koji će potaknuti dječju maštu, a ujedno će sobi dati dozu udobnosti i topline.

Foto: H&M Home

I treći, vrlo bitan dio dječje/mladenačke sobe, predstavlja dio za odmor i spavanje. Krevet, madrac, podnice, sve su to bitni elementi koji mogu utjecati na kvalitetu sna, a time i na samu koncentraciju prilikom učenja i pisanja zadaća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije