nova sezona

Trendovi koji će u domu dominirati 2019.

Darko Mihalić
14.01.2019.
u 11:02

Kao što je već najavljeno, boja sezone, koju je proglasio slavni Pantone, jest koraljna, i to u svojoj pastelnoj nijansi

Kao i u svijetu mode, i u svijetu uređenja interijera trendovi se izmjenjuju sezonski. Dakako, to ne znači da svake godine dva puta godišnje trebate kupovati sve novo. Imate li klasičniji namještaj, dovoljno ga je sezonski “obnoviti” pokojim trendi detaljem. Kao što je već najavljeno, boja sezone, koju je proglasio slavni Pantone, jest koraljna, i to u svojoj pastelnoj nijansi. Naravno, ona se proteže kroz detalje, od tekstila do tapeta i servisa za jelo.

Foto: Zara Home, 359 kn

Drugi trend koji će dominirati u 2019. jest miješanje stilova bez pravila. Ono što je donedavno bilo nezamislivo sada je “in”. Spajanje naoko nespojivih stilova i više je nego poželjno. Najbolji primjer takvih “neprirodnih” spajanja stilova jest ljubav industrijskog stila i shabby chica. Naravno, da bi takav eksperiment bio uspješan, potrebno je pametno dozirati detalje i prepustiti jednom stilu da ipak bude dominantan. Još jedan trend koji je ove godine na listi dobrodošlih u interijeru jesu zlatni detalji. Oni će uvijek svakom prostoru dati dozu luksuza i stvoriti glamuroznu atmosferu.

Foto: Zara Home, 359 kn

Ako ste ljubitelji uradi sam projekata, veselit će vas da je u modi upravo stvaranje nesavršenih unikatnih komada koji pričaju jedinstvenu priču. Ono što će biti ključno za lijepo uređene i stilizirane interijere jest naglasak na prirodnosti, ležernosti uz dašak profinjene elegancije koju je lako postići detaljima od obojenog stakla. To su komadi svevremenske ljepote pa ih uvijek možete koristiti za nadopunjavanje interijera i nakon sezone u kojoj su najavljeni kao veliki hit. Nakon što nas je potpuno oduševio baršunasti namještaj, sezona koja je pred nama donosi još jedan neobično lijep trend kada su u pitanju materijali. Riječ je o sofama, tabureima, foteljama, jastučićima i dekicama od samta.

Foto: Zara Home, 359 kn

Raskoš ovog materijala, mekoća i udobnost unosi u dom lijepe osjećaje ugode i nježnosti. Ekološka osviještenost raste ne samo u modnoj i beauty industriji već je ovaj pristup sve popularniji i kada su u pitanju putovanja te uređenje interijera. Odabirom predmeta koji ne zagađuju okoliš te izbjegavanjem plastike barem malim dijelom dajemo svoj doprinos u očuvanju prirode. U skladu s tim sve su popularnije zavjese od recikliranog papira te restaurirani namještaj. No, vratimo se na trenutak na uradi sam projekt, evo jednog koji svatko može provesti u djelo. Riječ je o detaljima od suhog cvijeća koje je ove sezone glavna zvijezda kada govorimo o dodacima. Suho cvijeće u prostor unosi finu estetiku koja obogaćuje ambijent i čini ga elegantnim. Čak i najskromnije uređeni prostori s dodatkom suhog cvijeća pretvaraju se u elegantne interijere s puno šarma. U nadolazećoj sezoni posebno će poželjno biti dekorirati prostor suhim cvijećem u visokim vazama od obojenog stakla, a možete suho cvijeće kombinirati sa svježim i uvijek imati drugačije, osvježeno izdanje kutka za cvijeće.

Foto: Zara Home, 359 kn

Ako pak želite unijeti živost u prostore u kojima borave vaši najmlađi, poigrajte se spajanjem starog i novog, a toplinu u interijeru stvorite drvenim detaljima koji će, kada se nadopune toplim tepihom i raskošnim zavjesama, zaokružiti cijelu priču. Posebnu ulogu u prostoru uvijek igra rasvjeta i prečesto se na njoj štedi, a znamo li da je ona najzaslužnija za stvaranje atmosfere u domu, jasno je da bi valjalo raditi upravo suprotno. Odlična vijest za sve ljubitelje tehnologije jest da je rasvjetom u domu moguće upravljati putem raznih aplikacija, stoga se svakako u ovoj godini pozabavite time, bit će korisno i zabavno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije