inovacija

Tajni doručak - kuhanje izravno na radnoj ploči, bez kompromisa u estetici

15.05.2025.
u 13:49

Na prvom Iverpan Secret Breakfastu nevidljiva je indukcijska ploča, uz miris domaćih palačinki koje je pripremala Janjolinka, spojila dizajn i tehnologiju u stvarnim uvjetima

U inspirativnom izložbenom prostoru tvrtke Iverpan, Izlogu ideja, održan je prvi Iverpan Secret Breakfast. Tijekom ovog ekskluzivnog druženja u društvu predstavnika medija, Iverpan je predstavio Invisacook - nevidljivu indukcijsku ploču koja kuhanje podiže na novu razinu i omogućuje pripremanje obroka izravno na porculanskoj radnoj podlozi, dok istovremeno povezuje funkcionalnost i estetiku. Snagu inovativne nevidljive ploče potvrdila je i poznata gastro blogerica Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, koja je na Invisacooku, prema vlastitom receptu, uzvanicima pripremala sourdough američke palačinke.

Invisacook radi na principu grijanja posude za kuhanje kroz porculansku ploču, dok sama površina ostaje vizualno netaknuta. Kuhalište se ne vidi, a radna ploča zadržava sve estetske karakteristike suvremenog dizajna kuhinja. Ključan element za funkcionalnost ove tehnologije je porculan, materijal otporan na visoke temperature i termalne šokove, koji se zbog svoje gustoće pokazao idealnim partnerom za ovu vrstu indukcije.

"Invisacook idealan je spoj inovacije i dizajna koji unosi novu dimenziju u kuhinjski prostor. Radi se o rješenju koje korisnicima omogućuje da maksimiziraju funkcionalnost bez kompromisa u estetici - radna ploča ostaje čista, elegantna i potpuno ravna, a istovremeno služi kao potpuno funkcionalna zona kuhanja," istaknuo je Mladen Jambrović, direktor tvrtke Iverpan, koji je ovom prigodom podsjetio na misiju Iverpana - povezivanje najnovijih svjetskih tehnologija s lokalnim dizajnerskim praksama.
Za demonstraciju uživo bila je zadužena Janjolinka, koja redovito oduševljava svojim receptima, a zaljubljenici u kuhanje rado ih isprobavaju u vlastitim kuhinjama. Ovaj gastro trenutak obilježen je pripremom sourdough američkih palačinki. Svi prisutni imali su priliku uvjeriti se kako tava za pečenje naizgled stoji na običnoj radnoj ploči, bez ikakvih vidljivih elemenata za kuhanje, a na kraju i probati palačinke pripremljene na Invisacooku.

„Isprva nisam mogla vjerovati da stvarno kuham - kao, gdje je ploča? Samo porculan ispod tave, i to je to. Sve funkcionira savršeno, ništa se ne pregrijava, sve ostaje čisto, a kuhanje ide brzo. Kad maknem tavu, doslovno mogu staviti ruku na to isto mjesto i ne opečem se. To je baš sjajno. Invisacook stvarno mijenja cijeli doživljaj kuhinja upravo zbog tog spoja dizajna, sigurnosti i praktičnosti. I da, palačinke su ispale super!“ zaključila je Janjolinka nakon demonstracije.

Tehnologija koristi indukcijske grijače smještene ispod porculanske radne ploče, a grijanje se aktivira isključivo u kontaktu s kompatibilnim posuđem. Sustav je dostupan u konfiguracijama s dva do pet kuhališta, a upravljanje je omogućeno putem jednostavnog dodirnog sučelja. Dodatna sigurnost postiže se uz pomoć Invisamata, posebno dizajniranog silikonskog podmetača koji sprječava klizanje posuđa i zadržava toplinu posude. Invisacook je fleksibilan i po pitanju primjene - podjednako je prikladan za unutarnje i vanjske prostore. Sve što vam treba je porculanska ploča i odgovarajuće posuđe (nehrđajući čelik s magnetnim dnom), a rezultat je tehnologija koja ne zauzima prostor dok omogućuje kuhanje na vrhunskoj razini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije