ELASTIC LIGHTS

Keramičke lampe povezane elastičnim gumicama

lampe marta bordes
Foto: marta-bordes.com
1/4
06.08.2015.
u 13:45

Šarene i vesele svjetiljke Marte Bordes uspješna su kombinacija dvaju naizged nespojivih materijala - keramike i gume

Španjolska dizajnerica sa londonskom adresom, Marta Bordes kreirala je novu liniju rasvjetnih tijela 'Elastic Lights' - stolnih i stropnih lampi jednostavnog i efektnog dizajna, začinjeg kolorističkim detaljima.

Kako i san naziv kolekcije govori, riječ je o svjetiljkama koje je kombinirala s elastičnim gumicama koje zapravo povezuju dijelove od keramike. Tako je spojila dva materijala od kojih je jedan posve tradicionalan i sve rjeđi u dizajnu rasvjetnih tijela, dok je drugi posve neuobičajen, naročito u ovoj kombinaciji.

Foto: marta-bordes.com

Odabir keramike kao osnovnog materijala pokušaj je da se preispita dizajn tradicionalnih keramičkih predmeta (lampi, zdjela..) koji je polako je pao u zaborav te da se u kombinaciji s raznobojnim gumicama otkrije njegov novi potencijal. Rezultat su šarena i vesela rasvjetna tijela koje gumeni dijelovi čine razigranim i dinamičnim, ali i fleksibilnim.

Foto: marta-bordes.com

Naime, gumeni dijelovi, osim što povezuju, imaju i funckiju da lampe bude savitljive, te da im se sjenila pomiču tj. rotiraju na određenu poziciju. U tom slučaju sustav omogućuje usmjeravanje svjetlosti u željenom pravcu.

Foto: marta-bordes.com

Autorica je kreirala lampu s namjerom da se lako ukolpe u svaki interijer i da uključi korisnike da sami manipuliraju njima i podešavaju ih.

>>Fleksibilne eko-lampe dobile su i ugao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije