LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Genijalan stan koji obara s nogu nakon opsežne adaptacije

U središtu Beča skriven je pravi stilski biser – stan koji se prostire na 80 kvadrata izgleda puno raskošnije zahvaljujući umijeću dizajnerice Sonje Stojanović koja je u uređenje krenula doslovno od nule
14. ožujka 2020. u 07:00 0 komentara 17598 prikaza
Pogledajte galeriju 1/12

Uvijek se veselimo kada se kreativnost naših ljudi širi i izvan granica Lijepe Naše, stoga nas je jako obradovalo javljanje dizajnerice Sonje Stojanović koja živi i stvara u Beču.

Posebno se ponosi stanom čije je uređenje nedavno završila, a koji vam mi danas predstavljamo. Riječ je o stanu u središtu Beča, u zgradi građenoj sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

 | Autor :

Stan je trebalo potpuno preurediti kako bi bio adekvatan za stanovanje po današnjim standardima – ističe dizajnerica i dodaje: - Mijenali smo sve instalacije, uvlačili ponovo struju u zidove, na pod smo postavljali novi beton kako bi bio ravan... – nabraja dizajnerica kojoj je za adaptaciju tog stana trebalo gotovo šest mjeseci. Osim već spomenutih zahvata, stanu je bilo potrebno izmijeniti i tlocrt.

 | Autor :

Pregradni zidovi napravljeni su od suhozida, a parket koji je bio u stanu smo vadili, restaurirali i ponovno postavili na potpuno novi pod – objašnjava Sonja Stojanović. Dakako, osim tih osnovnih zahvata, dizajnerica je puno pažnje posvetila i rasvjeti, ali i detaljima.

 | Autor :

– U cijelom stanu postavljena je pažljivo birana rasvjeta, potpuno novi, moderni radijatori te ugrađen sustav pametnoga grijanja – napominje dizajnerica.

 | Autor :

 

Cijelim stanom, veličine 80 četvornih metara, prevladavaju dvije vrste poda – parket i pločice.

 

– Izbor za parket bio je tzv. fischgrat od hrastovine. Pločice u stanu od bijelog su mramora čime je postignut luksuzniji dojam – kaže dizajnerica.

 | Autor :

Kada pak govorimo o stolariji, vanjska je bila u solidnom stanju pa je samo restaurirana, a unutrašnja vrata u stanu potpuno su nova. Izbor boja je, prema želji vlasnika, ostao neutralan, a atmosfera je postignuta zidnim štukaturama. Zanimljivo je da je najveća promjena u stanu postignuta dodavanjem još jedne kupaonice. Pri izboru namještaja poštovana je filozofija uređenja pa je većinom u nježnim pastelnim tonovima u kombinaciji sa sivom. Injekcija boje prisutna je u dnevnom boravku gdje dominira raskošni zeleni kauč dodatno naglašen ukrasnim jastucima u jarkožutoj boji.

Dom po mjeri Stan koji je dokaz da stare stvari ne treba bacati! velika promjena Želite brzi proljetni make over u domu? Možete prestati tražiti, pronašli smo najljepše detalje! Novi marof Kuća puna dobrih vibracija, genijalan je "uradi sam" projekt mladog para
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.