Restauriranje i strast

Stara škola: Povratak korijenima nakon 30 godina

Stara škola: Povratak korijenima nakon 30 godina
Foto: Dom i vrt
1/12
14.11.2012.
u 09:00

Goran Bradić djetinjstvo je proveo u idiličnom zagorskom selu Mirkovcu, istražujući lokalne brege i brojne hodnike kuće u kojoj je živio. A živio je u najvećoj kući u selu, u školi. Naime, oboje njegovih roditelja bili su nastavnici i živjeli su u školi u kojoj su radili.

Goran Bradić djetinjstvo je proveo u idiličnom zagorskom selu Mirkovcu, istražujući lokalne brege i brojne hodnike kuće u kojoj je živio. A živio je u najvećoj kući u selu, u školi. Naime, oboje njegovih roditelja bili su nastavnici i živjeli su u školi u kojoj su radili. Trbuhom za kruhom Bradić se otisnuo u Zagreb i nakon što je uhodao posao, odlučio se vratiti korijenima.

Prije osam godina kupio je zapuštenu zgradu škole, koja je odavno prestala raditi, i svu svoju ušteđevinu i svaku sekundu slobodnog vremena te veliku strast uložio je u uređenje te hiže drage njegovu srcu. Danas je ta stara škola mjesto koje vraća u život kojim su živjeli naši stari, utočište je od ubrzanog načina života i prilika za povratak prirodi. Naime, osim što Bradić i njegova obitelj koriste svaki slobodan trenutak kako bi pobjegli u idilu, odlučili su pokrenuti i mali obiteljski hotel i restoran koji danas ima najmlađu kuharsku postavu u Hrvatskoj.

(Velika strast obitelji Bradić su antikviteti i restauracija namještaja)

Cijela obitelj s veseljem dolazi u “Staru školu” i u njoj provodi sve vikende

– Umorio sam se od života u Zagrebu, stalno neka strka, gužva, ludnica, a tu, tu je mir. Ujutro vas budi pjev ptica i miris pokošene trave. Prava idila – priča zaneseno Bradić milujući antikni klavir koji je zahvaljujući maštovitosti njegove supruge pretvoren u efektan stol. Inače, “Stara škola” je pravo utočište za stari namještaj koji su bivši vlasnici odbacili. Bradići mu s puno strasti ponovo udahnjuju život.

– Puno toga dobili smo s tavana od prijatelja, ponešto smo nabavili na otpadu, a neke stvari kupili smo na Hreliću i Britancu – priča Bradić dok nas vodi do vinskog podruma. Vrhunska vina, starinske freske i ugođaj kao iz starih zagorskih gostionica ostavit će svakog putnika namjernika bez daha. Kao i enološka potkovanost vlasnika.

(Dvoranom dominiraju stepenice)

Naime, ni jedno vinsko pitanje ne može ga iznenaditi. Osim vinskim podrumom Bradić se ponosi i pomno uređenim vrtom iz kojeg se većina namirnica nalazi i na jelovniku restorana, a posebno se ponosi zagorskom lavandom od koje spravljaju tradicionalni sladoled. Tu je i bazen, koji ljeti najviše oduševljava malene, a za njih je napravljeno i igralište s drvenim spravama kako se ne bi narušio starinski ambijent. Jedini je u “Staroj školi” moderan dio sa saunama, jacuzzijem i sobom za masažu, te, dakako, internet. Sve ostalo natjerat će vas da zaboravite da ste u 21. stoljeću i vratite se prirodi i svim njezinim čarima. Opuštanje vam je zajamčeno.

(Iako je ponos vlasnika vinski podrum, dah oduzima njegovana okućnica s bazenom)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije