Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Nakon velike adaptacije, ovaj zagrebački stan izgleda - senzacionalno!

Većina namještaja kupljena je, ali kuhinja i komoda rađene su po nacrtima dizajnerice
09. kolovoza 2019. u 06:31 2 komentara 9691 prikaza
stan
Foto: Dom i vrt

Kupnjom stana u Sesvetama mlada četveročlana obitelj iz Zagreba suočila se s dobro poznatom boljkom novije gradnje u Hrvatskoj. Iako star svega šest godina, četverosobni stan od 110 m2 bio je prilično devastiran, i to ne zbog nemara prijašnjih vlasnika, nego zbog loše ugrađenih i k tome nekvalitetnih materijala. Bez obzira na stanje stana, vlasnicima je odgovarala pozicija, veličina i raspored prostorija te su ga odlučili kupiti, svjesni da useljenju prethodi temeljita adaptacija.

stan | Autor : Dom i vrt Foto: Dom i vrt

Potpuna adaptacija

U tome, kao i opremanju stana, pomogla im je dizajnerica Jasmin Viner i studio Arhidiz, koji je u suradnji s vlasnicima, osim namještaja, birao novu keramiku za kupaonicu i kuhinju, nove parkete, stolariju. Adaptacija je uključivala i izmjenu vodoinstalacija te dijela elektroinstalacija, kako bi se napravio novi, praktičniji, ali efektniji raspored rasvjetnih tijela. Nakon toga uslijedilo je ravnanje i bojenje zidova u neutralne nijanse bijele, bež i sive te opremanje namještajem koji je srednjeg cjenovnog razreda. Birani su kvalitetni materijali i namještaj koji će trajati.

– Većinu namještaja nabavili smo u trgovačkim centrima, a dio, poput kuhinje te komode u dnevnom boravku, rađene prema našim nacrtima, naručili smo od stolara – otkriva Jasmin Viner. Kada je riječ o uređenju, vlasnici nisu bili pretjerano zahtjevni. Njihova jedina želja bila je da stan ne bude odviše trendovski, nego stilski, ali i bojama neutralan, kako bi i za 10-ak godina bio jednako zanimljiv i lijep. Usto, ovakve nijanse bež i smeđe znatno su otpornije na mrlje i oštećenja, što je vrlo bitno kada u stanu žive mala djeca.

stan | Autor : Dom i vrt Foto: Dom i vrt

Stilski trikovi

– Moj je zadatak bio napraviti interijer u duhu dobre klasike s novim materijalima. Klasični interijeri su vječni, njih se uvijek može doraditi nekim modernim detaljem i uvesti osvježenje – objašnjava dizajnerica.

Kako dnevna zona ima dovoljno prirodnog svjetla, nisu bili potrebni stilski trikovi koji bi stvorili taj dojam i doveli više svjetla u taj dio stana, dok su dvije spavaonice, radna soba i dva hodnika to ipak trebali. Zato tamo prevladavaju svjetlije boje namještaja i tekstilnih dekora. Oba hodnika, s obzirom na to da nemaju dotok direktnog svjetla, u bijelim su nijansama zbog kojih nema zagušujućeg dojma koji bi se mogao stvoriti ugradbenim ormarima od poda do stropa. U hodnicima je ostavljeno i mjesta za obiteljske fotografije i uspomene koje se ističu na bijelo obojenim zidovima koje oplemenjuju prostor za prolaz i skladištenje garderobe, uređaja i sitnica. Tako se stvorio lijep, jednostavan, praktičan i životan stambeni prostor u kojem je ugodno boraviti.

  • Nikomah95:

    Budžet: 200 000€, pih! sitnica!

  • Avatar Samo Pozitiva
    Samo Pozitiva:

    a i ovi sto vole svjetlo...samo neka uzivaju jos malo...s globalnim zatopljenjem bit ce im svjetlo.