sjajan interijer

Stan u zagrebačkoj novogradnji dizajnerica je uredila po željama vlasnika

Foto: Saša Lisjak
1/11
12.11.2023.
u 07:00

Klijenti su željeli da njihov dom bude maksimalno funkcionalan i moderan, ali i da bude potpuno prilagođen njihovim potrebama. Svoje su želje predstavili studiju Mirjana Mikulec Interijeri, koji potpisuje projekt uređenja

U skladu sa suvremenim načinom života želimo da su naši domovi funkcionalni, ugodni i moderni, sasvim prilagođeni potrebama svih koji žive u tom prostoru. Upravo to željeli su i vlasnici četverosobnog obiteljskog stana od sto kvadrata u širem središtu Zagreba.

Foto: Saša Lisjak

Klijenti su željeli da njihov dom bude maksimalno funkcionalan i moderan, ali i da bude potpuno prilagođen njihovim potrebama. Svoje su želje predstavili studiju Mirjana Mikulec Interijeri, koji potpisuje projekt uređenja. Interijer se sastoji od otvorene dnevne zone, koja uključuje i ulazni prostor, hodnika, koji vodi prema trima spavaonicama te dvjema kupaonicama, od kojih je jedna unutar jedne od spavaćih soba.

Foto: Saša Lisjak

Budući da je riječ o novogradnji, nije bilo intervencija u tlocrt, rušenja zidova ni mijenjanja podnih i zidnih obloga. Jedina iznimka su nove keramičke pločice s prekrasnim uzorkom mramora u kuhinji te promjena njezina oblika. Kako bi se zatvorio pogled iz kuhinje prema ulazu u stan, koji je otvoren prema cijeloj dnevnoj zoni, dizajnerica i njezin tim odlučili su produžiti kuhinju. Izvedeni su visoki kuhinjski elementi koji ujedno funkcioniraju kao pregrada. Sa stražnje strane kuhinjskih elemenata formirano je minipredsoblje s modernim okruglim ogledalom i minipolicom s ladicama za odlaganje sitnica i modnih dodataka.

Foto: Saša Lisjak

Time je kuhinja dobila više prostora za pohranu, a hodnik površine za praktične sadržaje, koji usto svojom estetikom ostavljaju izvrstan prvi dojam odmah na ulazu. Drugi dugački dio kuhinje u obliku slova U spojen je s blagovaoničkim stolom od svijetlog hrasta, čime se uštedjelo na prostoru. Dobiven je veći dnevni boravak, što je bila želja vlasnika. Prostor za blagovanje vizualno odvaja prostor kuhinje i dnevnog boravka koji čine osnovni elementi – kutna garnitura, stolić, komoda i tepih te tek nekoliko detalja. U dnevnom prostoru otvorenog koncepta kao i ostatku stana isprepliću se dobro izbalansirani svijetli i tamniji tonovi, koji su kombinacija zemljanih i neutralnih, a ravne i moderne linije oplemenjene su dekorima drveta u nekoliko nijansi te detaljima poput ukrasnih jastuka, vaza, slika i postera na zidovima.

Foto: Saša Lisjak

Najupečatljivija dekoracija mnogima će vjerojatno biti minigalerija na zidu pored blagovaonice. Privatna zona s tri spavaonice nalazi se s druge strane ulaznog prostora te je uređena u mladalačkom štihu i inspirirana skandinavskim stilom. Svaka od spavaonica, prema zahtjevu vlasnika, maksimalno je iskorištena i sadrži spavaći dio, radni kutak te puno mjesta za odlaganje. Dojam zatrpanosti spriječili su svijetli tonovi namještaja i zidova. U tome je timu Mirjane Mikulec veliki saveznik bio namještaj po mjeri, koji dominira i ostatkom stana. Ovim rješenjima stvoren je originalan i bezvremenski prostor po mjeri vlasnika, koji, pored ugode, modernosti i funkcionalnosti, karakterizira i prozračnost te obilje svjetlosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije