LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Senzacionalna adaptacija: Kuća u centru kojoj je vrt postao dnevna soba na otvorenom

Ovaj novostvoreni prostor zamišljen je kao paviljon u zelenilu, s tri strane okružen zelenim pojasom širine četiri metra - kaže arhitektica Mika Cimolini
10. lipnja 2021. u 06:40 0 komentara 19101 prikaza
Foto: Miran Kambič
Pogledajte galeriju 1/13

Adaptacija ove dvojne, poslijeratne kuće, sagrađene 1959. godine, s podignutim prizemljem, omogućila je moderan i suvremen život obitelji s malom djecom. Kuća se nalazi u središtu Ljubljane, a adaptacija je bila prilično izazovna zbog prostornih ograničenja. Arhitektica Mika Cimolini prošle godine uhvatila se ovog projekta i rezultat je, moramo priznati - fantastičan.

 | Autor : Miran Kambič Foto: Miran Kambič

- Zbog zaštite i složenih pravnih odnosa povezanih sa susjednim zemljištem, valjalo je biti uporan i inventivan kako bi se ispunile želje klijenata za životom u kući s vrtom u centru grada. Zadržan je izvorni sastav i cjelokupni karakter "vile" u zelenilu - objasnila je arhitektica.

 | Autor : Miran Kambič Foto: Miran Kambič

Glavna intervencija dogodila se na vrtnoj strani kuće. Dodano je proširenje, novo srce doma - dnevni boravak s kuhinjom koji uravnotežuje visinsku razliku između razine ulice i izvornog prizemlja. Proširenje stoji na nasipu visokom metar kako bi se kuća bolje povezala s vrtom.

 | Autor : Miran Kambič Foto: Miran Kambič

- Ovaj novostvoreni prostor zamišljen je kao paviljon u zelenilu, s tri strane okružen zelenim pojasom širine četiri metra - kaže Mika Cimolini te dodaje:

 | Autor : Miran Kambič Foto: Miran Kambič

- Budući da se produžetak otvara na dvije strane, granice između vanjskog i unutarnjeg dijela su nejasne i protežu dnevni boravak do granice parcele. Ovaj skromni vrt tako postaje vanjska dnevna soba - ponosno zaključuje.

 | Autor : Miran Kambič Foto: Miran Kambič

Na ulazu u kuću nalazi se travnjak,a kut parcele je otvoren i nije ograđen. Zeleni krov također pomaže očuvanju karaktera vile u zelenilu, a istodobno poboljšava energetske karakteristike zgrade.

 | Autor : Miran Kambič Foto: Miran Kambič

Nakon obnove, objekt je niskoenergetski, prema svim današnjim standardima. Struktura postojeće zgrade je sačuvana, samo je tlocrt izmijenjen i promijenjen u svojoj namjeni. Interijer je jednostavan i jednobojan, glavni materijal je drvo, a dominira bijela boja. Prostor je dizajniran tako da se može prilagoditi potrebama obitelji s malom djecom.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

prilika Kultne dizajnerske vješalice The Dots tjedan dana su na sniženju uređenje doma Kuhinjski otok stane i u najmanju kuhinju, pazite samo na ove ključne detalje miks stilova Baš sjajan spoj modernih i vintage komada u interijeru

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.