novo ruho

Savršen interijer u kojem se spajaju različiti stilovi uređenja skriva se na tržnici

Krešo Jović
23.05.2022.
u 12:16

Podijelili smo prostor u bistro i caffe bar. Dok je terasa kao spona između ta dva dijela u pariškom stilu na kojoj je stoljetno drvo simbol prirodnih živih i svježih materijala - objasnila je dizajnerica

Poželite li se ponekad, pri posjetu tržnici, nakon shoppinga, odmoriti uz glazbeni intermezzo? Ili možda izaći u večernjim satima u kvart na čašu finog vina, neki od signature koktela by Kristijan Pelaić i zalogajčić te u druženju s frendovima provesti ugodno vrijeme?  Od sada će to biti moguće na jarunskoj tržnici, koja je bogatija za novi bistro Egoist. Dražen Biljan, ugostitelj, koji ove godine obilježava 25. godina svojih “Egoista”, odrastao je na Jarunu. Već dulje vrijeme želi vratiti društveni život u kvart, a sad će to i realizirati. Na terasama bistroa i bara Egoist održavat će se u poslijepodnevnim i večernjim satima koncerti, nastupi umjetnika, kvizovi i razni drugi programi.

Foto: Krešo Jović

U bistrou će se pripremati zagrebački oblizeki s twistom, pod budnim okom chefa Denisa Jerkovića. Kako ističe, jela će se spravljati uz korištenje francuskih tehnika pripreme hrane, no sastojke će nabavljati na jarunskom placu, a jelima dodati prstohvat originalnosti uz svoj potpis.

Foto: Krešo Jović

Prostor samog bistroa pomno su osmislili dizajneri interijera, Martina i Robert Bajs iz firme IO-Decor, a gđa. Bajs istaknula je: “Nošena mišlju i našim sloganom  Place not Just Space u doslovnom smislu sam pretočila tu izreku u stvarnost. Prostor je postao ugodno mjesto, ispunjeno nizom detalja, koji na slikovit način opisuju život vlasnika. Nije bilo jednostavno pretočiti način života, osjećaje, film i događaje u tom prostoru iz prošlosti čovjeka koji je sam dio tog prostora. Sama njegova energija, volja, entuzijazam i posebnost njegove osobnosti mi je pomogla pri tome kako sve te emocije, životne trenutke pretočiti u prostor kojega je Dražen dio, zajedno sa svime što je izgradio i stvorio kroz vrijeme.”

Foto: Krešo Jović

Uređenje interijera protkano je prvenstveno raznolikošću osobnosti svakog pojedinca te je samim time uvijek drugačije i svaki prostor je individua za sebe, kao što je i svaki čovjek. Njegova osobnost, način života i sklonosti uvelike igraju ulogu u samom otkrivanju i usmjeravanju ka cilju i spajanju te poistovjećivanju s prostorom. Stilovi tako i nastaju i zato su najbolji kada se ispreplete više njih u jednom prostoru. Time dobivamo individualnost svakog domaćina i time nastaje Place not just Space. Nošena mišlju i našim sloganom Place not Just Space u doslovnom smislu sam pretočila tu izreku u stvarnost. Prostor je postao cosy place, ispunjen nizom detalja koji na slikovit način opisuju život vlasnika - ističe dizajnerica.

Foto: Krešo Jović

- Podijelili smo prostor u bistro i caffe bar. Dok je terasa kao spona između ta dva dijela u pariškom stilu na kojoj je stoljetno drvo simbol prirodnih živih i svježih materijala. Ispred samog stabla smo predvidjeli kameni kutak sa vodom, gdje će se gosti sami moći poslužiti u svakom trenutku. Bistro odiše svježinom, poletnošću i plahošću. Razigran šarenim bojama tkanina proteže se romantičan stil cvjetnih uzoraka, veselih boja i materijala. Meka spužva protkana cosy plišem u razigranom zelenom tonu koji asocira na povrće i svježinu namirnica sa tržnice koja je u blizini te nam stvara primamljivu dozu za kupnjom namirnica na placu. Roze stolice koje asociraju na svježe maline i jagode da kad uđemo u prostor  također dobijemo još veću želju za slatkim ili pak slanim zalogajima ukusne i svježe hrane.Retro stil metalnih polica na kojima je hrana i stupići od svijetlih kremastih nijansi ofarbanog metala koji podsjeća na šlag i slastice u kombinaciji sa vintage stilom koji upotpunjuje taj štih placa toplinom zlatnih boja lustera i prirodnim materijalima - orah drva i metala - pojasnila je te dodala:

Foto: Krešo Jović

- U vintage stilu nalazi se kutak za ispijanje kava na kojem je prožeta tapeta sa damom koja podsjeća na prošla divna vremena te predstavlja simbol profinjenosti i plahosti, a istovremeno otmjenost i snagu te asocira na mješavinu, odnosno mix stilova različitih vremenskih razdoblja. Zatim kombinacija klasičnog i boho chic stila u pločicama sa simbolima koji odišu prošlošću i mix su različitih stilova koji u kombinaciji čine upotpunjenu cjelinu romantične priče koju smo željeli dočarati u restoranu.

1/9

- Caffe bar sa separeom u konjak boji osmišljen je za ispijanja poneke kratke jake žestoke kave za razbuđivanje, viskija i profinjenih konjaka koji nam pobuđuju vesele trenutke iz prošlosti i daju uvid u trajnost kvalitete, njegovanja tradicije svakodnevnog načina života i druženja u ugodnoj i veseloj atmosferi. Nastojala sam prožeti prostor industrijskim žestokim stilom sirovom kožom, tamnim nijansama metala, metalnim mrežama na šanku  i zagasitim zelenim zidovima, ogledalima na pultu te rasvjetom s tragovima hrđe. I tu smo isprepleli vintage stil kroz okvire i slike po zidovima. Rustikalni stil s ciglicama na stropu izvornog sirovog oblika, a eklektični stil prirodne zemljane boje te spoj različitih stilova, ispreplitanje naizgled nespojivih stilova u cjelinu kao i spajanje dva prostora na prvu nespojiva.  Jedno riječju stvorili smo u doslovnom smislu značenje i naziv Egoist bar - zaključuje dizajnerica.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije