Domaći dizajn

Ukrasni tanjuri s posve neočekivanim i originalnim motivima

cabinet K vedran kirin tanjuri
Foto: Promo
1/16
11.07.2016.
u 08:30

Dizajner Vedran Kirin predstavlja svoj brend Cabinet K i prvi rad, ukrasne tanjure obrađene poznatom tehnikom lijepljenja papira na kojima se nalaze crteži ljudskih organa i motiva iz naše povijesti

Svoj novi brend Cabinet K mladi je dizajner Vedran Kirin odlučio predstaviti izložbom novonastalih radova u zagrebačkom bistrou Divas koja je, među ostalim, dala najaviti da zanimljiva događanja s kreativnim predznakom i dalje stanuju u kvartu oko Martićeve ulice.

Naime, tamo je samo dva dana prije izložbe, 18. lipnja, završilo prvo izdanje Design District Zagreb, festivala koji je javnosti pokušao otkriti kreativan potencijal sadržaja ove gradske zone. Tako su stakleni tanjuri Vedrana Kirina lijepa uvertira u sve ono što će se tamo odvijati i u budućnosti.

Foto: Promo

I Vedranov dućan Habiter Chic, gdje je rođena ideja o novom brendu, dio je te iste kvartovske priče s obzirom na to da se nalazi u obližnjoj Boškovićevoj ulici. Iako se u ponudi brenda Cabinet K nalaze i mirisne svijeće, dizajnerske lampe i autorske majice, Kirin se javnosti odlučio predstaviti unikatnim tanjurima.

– Izrada tanjura nešto je što me godinama zanima i opčinjava. Razmišljajući o motivima i izradi, odlučio sam stvoriti potpuno novi brend i odmaknuti se od Habiter Chica – govori dizajner.

Posebnost njegovih staklenih tanjura nisu samo njihovi zanimljivi oblici, ponekad daleko od standardnih modela na koje smo naviknuti, nego i tehnika kojom su obrađivani i motivi kojima su ukrašeni. Naime, starinski i načelno romantični decoupage ovdje je kombiniran s doista neobičnim motivima, kakve možda i ne bismo očekivali na tehnici koja voli cvijeće i mrtvu prirodu.

Foto: Promo

Ovdje su motivi, koji stilom vuku na viktorijansko doba, raznovrsni, a najveća je inspiracija Vedranu – anatomija, dijelovi ljudskog tijela poput srca, mozga ili pak kosturske glave. Jedino se ovaj posljednji motiv i prije pojavljivao na ranijim Vedranovim radovima. Nakon tehnike decoupagea dizajner je tanjure ručno dorađivao otiscima koje je sam iscrtao na listovima starih enciklopedija, a rezultat su prekrasni home decor komadi koji će biti pravo osvježenje u bilo kojem interijeru.

Foto: Promo

Dijelom kolekcije bit će zasigurno najviše oduševljeni turisti i ljubitelji povijesti s obzirom na to da se na njima nalaze motivi pulskih gladijatora, Marca Pola i Dioklecijana. Vedran Kirin otkrio nam je da su u pripremi ostali proizvodi koji će nadopuniti asortiman ovog novog brenda i koji će imati dozu iznenađenja.

– Razmišljam i o zimskoj kolekciji staklenih tanjura koja će biti potpuno drukčija od ove prikazane na izložbi – kaže za kraj.

>>Od prazne limenke instant-kave načinite teglu za biljke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije