LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Prostor od samo 26 kvadrata uredila je arhitektica Jana Piacun koja je napravila sjajan posao

U fokusu Bio Boutiquea nije brand proizvoda, nego njegova kvaliteta pa je arhitektica odlučila pročistiti prostor od suvišnih informacija
04. listopada 2021. u 09:44 0 komentara 375 prikaza
Foto: Studio Zelmanović

Bio Boutique, mala hrvatska obiteljska kompanija s velikim planovima i zdravim namjerama, otvorio je svoja vrata na novoj adresi Trg Francuske Republike 6. Budući da različite brendove povezuje ideja o strogom odabiru prirodne, organske certificirane kozmetike - bez štetnih sastojaka, arhitektica Jana Piacun, koja je osmislila novi prostor Bio Boutiquea inzistirala je na tome da se upravo ta ideja postavi u prvi plan;  filozofija dućana, pomni odabir svakog proizvoda koji se u njemu nalazi. 

 | Autor : Studio Zelmanović Foto: Studio Zelmanović

U fokusu Bio Boutiquea nije brand proizvoda, nego njegova kvaliteta pa je arhitektica odlučila pročistiti prostor od suvišnih informacija, od dojma koji stvara eklektični spoj ambalaža proizvoda različitih brendova i otvoriti prostor jasnije komunikacije,  mjesto na kojem će biti predstavljena logika dućana.   

 | Autor : Studio Zelmanović Foto: Studio Zelmanović

Doslovnost  te premise prenesena u prostor  od  26m2  funkcionirala je od prve prostorne skice: vertikalne metalne ljuske u punoj visini prostora iz ulazne perspektive skrivaju proizvode, usporavaju proces kupnje, postaju prostor komunikacije. Kretanjem kupaca, sa postepenim otkrivanjem priče koja stoji iza (ispred) proizvoda, otvara se drugi rakurs u kojem su svi artikli izloženi. Centralno u prostoru je smješten stol sa postamentima na kojima su pozicionirani (za određeni vremenski period)  značajni proizvodi, a stolci i klupa oko njega sugeriraju zaustavljanje i razgovor s osobljem.

 | Autor : Studio Zelmanović Foto: Studio Zelmanović

Za razradu i apliciranje promotivnih materijala te grafika unutar novog prodajnog prostora angažiran je Studio Šesnić&Turković.  Slušajući koncept i viziju samog dućana, zaključili su da ga postojeći identitet ne prati na adekvatan način te da ga je potrebno promijeniti. Oblikovani identitet nastoji prenijeti te vrijednosti kroz dizajn pritom vodeći računa da i promotivni materijali, baš kao i proizvodi, prate ekološke standarde u vidu upotrebe recikliranih materijala u svrhu očuvanja okoliša, a budući da je riječ o mjestu gdje se prodaju pomno odabrani vrhunski proizvodi sa nekim od najrigoroznijih europskih certifikata koji garantiraju kvalitetu sastojaka i gotovih proizvoda uz konačno odobrenje vlasnice,  sa velikim iskustvom u farmaceutskoj industriji.

 | Autor : Studio Zelmanović Foto: Studio Zelmanović

Gđa Zvonimira Mikotić Mihun dr.sc.,  po struci inženjer biotehnologije, doktorica znanosti – područje organska kemija , s ponosom i odgovorno ističe da se Bio Boutique ubraja u 2% prodajnih mjesta na kojima je dostupna uistinu najviša europska kvaliteta ove vrste proizvoda.  Naime, proizvodi koje možete pronaći u Bio Boutiqueu  doprinose zdravlju, njezi i ljepoti kože izvana i iznutra. Rezultat su višegodišnjeg razvoja i implementacije znanja doktora znanosti iz raznih zemalja svijeta ovisno o podrijetlu pojedinih sastojaka, ispitani od strane dermatologa, neonatologa, pedijatara, stomatologa, proizvedeni su u EU po najvišim standardima, nositelji prestižnih certifikata (ECOCERT, COSMOS ORGANIC, COSMOS NATURAL, Natural Soil Association, Leaping Bunny, GMP, Vegan i dr.), kontrolirani u visokostandardiziranim laboratorijima i auditirani od najstrožih EU regulatornih tijela.

1 / 8
Kad se temperature spuste, toplina doma dobiva posve novo značenje, a dekice i udobne sofe penju se na listi prioriteta. baš kao i ugodna druženja za stolom

“U skladu s uvjerenjem da je prirodno jedini ispravan odabir, osjećam se odgovornom uputiti Vas u podrijetlo proizvoda:  rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja o njihovu sastavu i djelotvornosti. Svaki proizvod ima svoju priču i svrhu, sva su pakiranja reciklirajuća i svaki od preparata naš je osobni najdraži odabir.” rekla je gđa Zvonimira Mikotić Mihun.

trava travnjak uzbudljivo u vrtu Iskoristite bablje ljeto za ovih devet poteza u vrtu, sezona nije gotova dizajnersko rješenje Zimski vrt glavna je zvijezda ovog zagrebačkog stana, a poseban šarm daju mu stolci kupljeni na buvljaku kraj sezone Život na otvorenom odlazi u zaborav, a vrtni namještaj treba spremiti i zaštititi, ovo su najbolje metode
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.