Inspiracija

Prostor ispod i oko stepenica zjapi prazan, a može biti toliko efektan!

GettyImages
23.10.2019.
u 08:00

Od različitih ograda pa do stiliziranih gazišta, stepenice se mogu urediti na mnoge načine. Neki od njih gazišta su u prirodnim materijalima mramora i drveta ili pak ona u španjolskom dizajnu

Osim što su iznimno funkcionalne, stepenice mogu biti i dio doma koji će mu dati osobni pečat, navodi housebeautiful.com. 

Od različitih ograda pa do stiliziranih gazišta, stepenice se mogu urediti na mnoge načine, a u nastavku slijedi čak nekoliko unikatno dizajniranih unutarnjih stepenica.

Stepenice u suvremenom stilu

Iako su najklasičnije dizajnirane stepenice, unikatan pečat dajte im premazom dijela ograde u drugoj boji.  

Uostalom, stepenište u ovom stilu u bilo kojoj boji, dodat će domu dozu elegancije

Gazište od prirodnih materijala

Osim ograde, veliku ulogu u dizajniranju stepeništa igraju i sama gazišta stoga bilo koje promjena u njima bit će promjena i samom stilu doma

Mramorna gazišta elegantna su, a iako su opreka drvenoj ogradi, u kombinaciji s njom, oživjet će svaki dom. 

Foto: GettyImages
S druge strane, gazišta mogu biti izrađena i od drveta. 

Čvrste drvene grede ukras su sam po sebi, a posebno će do izražaja doći ako je čitavo stepenište dizajnirano u čistom, modernom stilu. 

Foto: GettyImages


Ugradbene stepenice

Odličan odabir za dom malih kvadrata, stepenište koje je ujedno i polica za knjige izazito je funkcionalno. Masivnost tog dijela doma jednostavno će se skriti ukoliko okvir stepenica premažete bojom zida na koji je naslonjeno. Iluzijom, oko neće ni primijetiti stepenice. 

Foto: GettyImages


Kontrastni uzorak

Stepenište će privuči pažnju ukoliko je svaka stepenica dizajnirana u drugom uzorku. Upotrebom tek nekoliko nijansi stvorite mirnu oazu stepeništa, a razigranim bojama dodajte malo španjolskog štiha u svoj dom. 

Foto: Shutterstock


Kontrastna gazišta

Različiti dijelovi gazišta za stepenice mogu biti različitih boja. Dok ćete na sam vrh gazišta postaviti recimo boju bukve, donjim dijelom kontrirajte bijelom bojom gazišta. 

Foto: GettyImages

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije