Sezonsko pospremanje

Proljetno čišćenje - gdje početi, što očistiti i kako završiti

Proljetno čišćenje - gdje početi, što očistiti i kako završiti
Foto: Thinkstock
1/2
28.03.2013.
u 00:31

Za uspješno dovođenje stambenog prostora u red važno je odrediti redoslijed pospremanja i čišćenja

S prvim toplijim danima i uoči Uskrsa u većini domaćinstava priprema se prava "generalka". Pospremanje zimskih stvari, temeljito čišćenje i premazivanje prostora i namještaja mogu biti "muka" i potrajati danima, no uz pažljivo sastavljen plan kojeg se treba pridržavati, temeljito pospremanje doma pretvorit će se u jednostavnu radnju koja neće oduzeti previše vremena.

Za početak potrebno je pospremiti sve predmete koji se nalaze na raznim površinama u domu, što uključuje obuću, odjeću, kuhinjsku opremu ili radni pribor. Slijedi čišćenje prašine s površinskih prostora i podova te namještaja, a ako su podovi prekriveni tepisima, njih je za temeljito čišćenje potrebno izvući i oprati.

Ako manjak prostora to ne dopušta, čišćenje tepiha, pojedinačnog namještaja, ali i kompletnog stambenog prostora moguće je naručiti od specijaliziranih tvrtki, primjerice poduzeća "Čisto", koje daje 10 posto popusta za iznos veći od 500 kuna.

NE PROPUSTITE: Halo, pošto generalka? Istražili smo koliko stoji luksuz blistavog stana

NE PROPUSTITE: Savjetujemo kako urediti kuhinju, sobu, dnevni boravak...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije