IMM COLOGNE 2015

Proizvodi koji su osvojili žiri svojom inovativnošću

imm koln 2015 nagrađeni proizvodi
Foto: imm-cologne.com
1/13
29.01.2015.
u 18:00

Pored Pie, domaće pop up kuhinje, još je 10-ak dizajnerskih proizvoda nagrađeno na prestižnom međunarodnom sajmu u Kölnu. Pogledajte neke od njih.

Inovativna Pia tvrtke Inkea oduševila je žiri Njemačke udruge za dizajn (German Design Council) te ju je nagradilo prestižnom 'Interior Innovation Award – Best of best' na sajmu u Kölnu.

Riječ je o međunarodnoj smotri noviteta u dizajnu interijera koja je ove godine privukla preko 146 tisuća posjetitelja iz 138 zemalja. Uz Piu, među nagrađenima se našlo i nekoliko inovativnih proizvoda za kućanstvo od kojih vam predstavljamo prva tri i ujedno jedina koja su dobila i novčanu nagradu.

1. TURNALUX DRVENE ŽALUZINE

Dizajner Eric Fonville za nizozemski studio Wood and Washi dizajnirao je Turnalux drvene žaluzine. Osim što su načinjene od širokih drvenih letvica, posebnost žaluzina jest da ne trebate ništa bušiti da biste ih postavili, nego ih samo treba pričvrstiti za prozorske okvire.

Letvice su neovisne jedna o drugoj te se ne pomiču (otvaraju i zatvaraju) pomoću uzice, nego samo dodirom prstiju što ih čini pogodnim za domove s djecom budući da ne postoji opasnost da se sruče na dijete ili da ozlijedi prste pomičući ih. Još jedna pogodnost: možete određivati dimenzije samih letvica.

Foto: imm-cologne.com

2. CERAN INDUKCIJSKA PLOČA

Njemačka tvrtka Schott nagrađena je za svoj novi proizvod, indukcijsku poloču od staklene keramike. Ceran Cleartrans je nova vrsta ploče za kuhanje, koja usto što je indukcijska (kuha znatno brže od standardnih i štedi energiju), rađena je od prozirnog stakla na koju su nanešeni nano-premazi i ukrasne boje.

Zahvaljujući različitim razinama tlaka na vrhu i na dnu na ploči se pojavljuju 3D efekti u metalik bojama koji vam pomažu pri kuhanju - pokazuju gdje trebate smjestiti lonac, u kojoj je fazi kuhanje...

Foto: imm-cologne.com

3. AXOR STARCK V MJEŠALICE

Mješalica za umivaonik Axor Starck V iz Phillipe Starck tima za prestižni Hansgrohe brand Axor osvojila je žiri svojom zaraznom jednostavnošću, svježim dizajnom i inovativnošću. Dizajnerskom timu cilj je bio pokazati vitalnost vode – otuda prozirni materijal od kojeg su građene mješalice za umivaonik zahvaljujući kojem se može vidjeti ljepota vrtloga vode koja prolazi kroz stjenke.

Prozirnost mješalice od kristalnog stakla čini da mlaz vode bude prirodniji, stapa se s okolinom te se dobiva dojam da voda izvire iz umivaonika, odnosno zida. Ručica mješalice od bijelog plastificiranog kroma omogućava da ručka može biti smještena na lijevoj ili desnoj strani tako da se mogu prilagoditi korisnikovim osobnim potrebama ili pak prostornim okolnostima.

Mješalica se može zaokrenuti za 360 stupnjeva što je olakšava čišćenje te optimalnu prilagodu vode. Usto, kristalno staklo je posebno visoke kvalitete i lako se održava. I još jedna, nimalo nebitna prednost mješalice Axor Starck V: manja potrošnja vode zahvaljujući ograničenju protoka na 4 l/min.

Foto: imm-cologne.com

>>Hrvatska "pop-up" kuhinja dobila najprestižniju nagradu na međunarodnom sajmu u Kölnu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije