DOBRO JE ZNATI

Spremate se renovirati kupaonicu? Evo 5 stvari koje trebate razmotriti

Umivaonik
Foto: Thinkstock
25.03.2020.
u 07:00

Kupaonski prostor ne mora imati samo funkcionalnu dimenziju, već i onu estetsku. Uz ove ideje, postići ćete da kupaonica bude reprezentativan prostor

Zbog dotrajalosti, loše funkcionalnosti ili nekog drugog razloga spremate se obnoviti kupaonicu? Prije nego što krenete u akciju potrage za oblozima, sanitarijama i majstorima koji će izvesti radove, dobro razmislite što želite i što možete postići. Naime, iako kupaonice tradicionalno imaju tek funkcionalnu svrhu, to ne znači da se njihov prostor ne može bolje iskoristiti.

Razmotrite sljedećih pet stavki:

1. Razmislite o spremištima

Je li ormarić s ručnicima dovoljno blizu tuš-kabine? Stane li vam još jedan iznad wc školjke ili na neki drugi viši dio zida? Razmislite o tome da uložite u još jedno malo spremište. Kupaonice jesu mali prostori, ali neuredno će izgledati ako nije sve spremljeno ili na policu ili u ormarić, osobito ambalaža deterdženta, toaletni papir, kozmetički proizvodi...

2. Povećajte razinu luksuza

Svaka kupaonica može imati malo spa štiha i mora izgledati udobno, primamljivo te dobro osmišljeno. Razmislite o većem zrcalu, većem umivaoniku, a ako imate djecu, ugradite izvlačnu ladicu koja će im poslužiti kao stuba prilikom pranja ruku i zuba.

Foto: pixabay

3. Ugradite dobru rasvjetu

Nemojte uložiti samo u prigušena svjetla ugrađena u strop. Tako ćete dobiti puno sjena u prostoru. Jedna velika svjetiljka iznad zrcala itekako je potrebna i obavezno to razmotrite.

4. Nabavite dodatnu grijalicu

Ako je još nemate, ugradite dodatnu grijalicu za kupaonicu. Radijatorima treba malo dulje da ugriju prostor, osobito u hladna zimska jutra pa će dodatna grijalica dobro doći kada se brzo morate istuširati.

Foto: pixabay

5. Osigurajte dobru ventilaciju

Ako nemate prozor, a ventilacija vam je zastarjela, obavezno ugradite novu. Zrak će biti kvalitetniji, a zrcalo se neće magliti.

Komentara 1

DU
Deleted user
22:36 04.03.2015.

prije svega naci dobrog vodomestra i jos boljeg keramicara ne uzimat fusere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije