LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Veliki makeover

Spremate se renovirati kupaonicu? Evo 5 stvari koje trebate razmotriti

Kupaonski prostor ne mora imati samo funkcionalnu dimenziju, već i onu estetsku. Uz ove ideje, postići ćete da kupaonica bude reprezentativan prostor
25. ožujka 2020. u 07:00 1 komentara 14753 prikaza
Umivaonik
Foto: Thinkstock

Zbog dotrajalosti, loše funkcionalnosti ili nekog drugog razloga spremate se obnoviti kupaonicu? Prije nego što krenete u akciju potrage za oblozima, sanitarijama i majstorima koji će izvesti radove, dobro razmislite što želite i što možete postići. Naime, iako kupaonice tradicionalno imaju tek funkcionalnu svrhu, to ne znači da se njihov prostor ne može bolje iskoristiti.

Razmotrite sljedećih pet stavki:

1. Razmislite o spremištima

Je li ormarić s ručnicima dovoljno blizu tuš-kabine? Stane li vam još jedan iznad wc školjke ili na neki drugi viši dio zida? Razmislite o tome da uložite u još jedno malo spremište. Kupaonice jesu mali prostori, ali neuredno će izgledati ako nije sve spremljeno ili na policu ili u ormarić, osobito ambalaža deterdženta, toaletni papir, kozmetički proizvodi...

2. Povećajte razinu luksuza

Svaka kupaonica može imati malo spa štiha i mora izgledati udobno, primamljivo te dobro osmišljeno. Razmislite o većem zrcalu, većem umivaoniku, a ako imate djecu, ugradite izvlačnu ladicu koja će im poslužiti kao stuba prilikom pranja ruku i zuba.

kupaonica | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Ugradite dobru rasvjetu

Nemojte uložiti samo u prigušena svjetla ugrađena u strop. Tako ćete dobiti puno sjena u prostoru. Jedna velika svjetiljka iznad zrcala itekako je potrebna i obavezno to razmotrite.

4. Nabavite dodatnu grijalicu

Ako je još nemate, ugradite dodatnu grijalicu za kupaonicu. Radijatorima treba malo dulje da ugriju prostor, osobito u hladna zimska jutra pa će dodatna grijalica dobro doći kada se brzo morate istuširati.

kupaonica | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

5. Osigurajte dobru ventilaciju

Ako nemate prozor, a ventilacija vam je zastarjela, obavezno ugradite novu. Zrak će biti kvalitetniji, a zrcalo se neće magliti.

Mala škola uređenja Promijenite raspored namještaja, boje, detalje i pustite proljeće u dom radni kutak MAKE OVER DOMA Za radni prostor u stanu nije vam potrebna dodatna soba Mala škola uređenja Osobnost u prostoru postiže se dobro odabranim i usklađenim detaljima
  • Deleted user:

    prije svega naci dobrog vodomestra i jos boljeg keramicara ne uzimat fusere