makeover

Prije i poslije: Pogledajte kako nakon adaptacije izgleda prostor Udruge Kolibrići

29.03.2021.
u 07:00

Prvi zadatak kojeg se uhvatila ekipa studija Mirjane Mikulec bila je napraviti tlocrtno rješenje koje obuhvaća kupaonski dio, kuhinju i blagovaonicu

TV emisija o uređenju interijera “InDizajn s Mirjanom Mikulec” svake sezone priprema i nagradne natječaje za gledatelje u kojem se dobitnicima preuređuje jedna prostorija u domu, no ovoga puta jedan malo drugačiji i opsežniji makeover privukao je pozornost – i to sasvim opravdano.

Foto: Darko Mihalić

Pomoć je zatražila Udruga Kolibrići koja je osnovana 2011. na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece. Kolibrići su životno ugrožena djeca različitih medicinskih dijagnoza, a većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi. 

Foto: Darko Mihalić

Prostor nam je  izuzetno važan kao uredski prostor te mjesto za održavanje sastanaka i skupština, ali i kako bi roditelji koji nisu iz Zagreba, zajedno s djecom po potrebi mogli tu odsjesti kada dolaze na terapije, naglasila je Anja Uzelac, Predsjednica udruge. 

Foto: Darko Mihalić

Cilj udruge bio je poboljšati uvjete života ugroženoj djeci, te sva sredstva koja prikupe donacijama usmjeravaju za taj cilj – kupnju pomagala ili osiguravanje neophodnih terapija. Uređivanje prostora, kaže nam Anja Uzelac, nikako nije moglo doći na red. Prostor je stajao prazan i u njega su kroz oštećen prozor u jednom trenutku ušli golubovi i napravili znatnu štetu, čineći uređenje još većim izazovom. Kada je tu informaciju dobila vrijedna ekipa Mirjane Mikulec, odmah se bacila na posao. Projekt renovacije trajao je nekoliko mjeseci, a svi sudionici i partneri su svoj rad, znanje i opremu darovali udruzi. 

Foto: Darko Mihalić

Prvi zadatak kojeg se uhvatila ekipa studija Mirjane Mikulec bila je napraviti tlocrtno rješenje koje obuhvaća kupaonski dio, kuhinju i blagovaonicu. Zbog specifičnih potreba korisnika udruge, u dnevni dio trebalo je uklopiti i radni prostor - kao i definirati na koju poziciju postaviti bolnički krevet i kauč na razvlačenje. Osim toga, sve to je trebalo stati u svega 35 kvadrata. Kako se ovdje radi o  djeci s poteškoćama  u razvoju koja trebaju konstantnu pomoć roditelja, postojeći kupaonski prostor je proširen a veća kupaonica bila je potrebna i kako bi smjestili stol za prematanje.

Foto: Darko Mihalić

Pomoći drugima najveće je veselje. Uvijek me veseli kad mogu nekoga usrećiti, posebno kad su u pitanju djeca. Cijela ekipa je danonoćno radila na njemu zadnja dva mjeseca - a bilo je tu ozbiljnih građevinskih radova, renoviranja i opremanja, te su svi sudionici i partneri svoj rad, znanje i opremu darovali udruzi kako bi bar malo olakšali život roditeljima i vitalno ugroženoj djeci koji dolaze u Zagreb na terapije. I zbog toga mi je srce veliko k'o kuća!“, rekla nam je Mirjana Mikulec i poručila:Hvala, hvala, hvala svim partnerima i mojim suradnicima! Nadam se da će ovaj prostor godinama služiti udruzi Kolibrići!

A kako je prostor izgledao prije pogledajte ovdje:

1/7

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije