LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Lepršav i veseo interijer u staroj građanskoj kući

Novi vlasnici bili su oduševljeni što mogu živjeti u interijeru visokih stropova s prekrasnim štukaturama, kaminima i starim drvenim stubištem
24. ožujka 2021. u 13:30 0 komentara 5301 prikaza
starinski veseli  stan
Foto: Nancy Mitchell/Apartment Therapy
Pogledajte galeriju 1/33

Mladi bračni par naslijeđenu je staru građansku kuću u nizu u jednom od pregrađa Londona odlučio zadržati i od nje napraviti dom po svojoj mjeri. A to je značilo unijeti u nju više boja, najdraže komade namještaja iz svoga prijašnjeg stana, upečatljive detalje...

No prije svega bila je potrebna adaptacija budući da kuća od 140 četvornih metara nije renovirana posljednjih 40-ak godina. Jedino što se s vremena na vrijeme obnavljalo jest novi premaz boje na unutarnjim i vanjskim otvorima te na zidovima.

starinski veseli  stan | Autor : Nancy Mitchell/Apartment Therapy Foto: Nancy Mitchell/Apartment Therapy

Ograničen budžet, ali i ljubav prema starinskim stanovima, drvenim stubištima, štukaturama na stropovima te antikvitetima i stvarima kupljenim na sajmovima starih stvari učinila je da zahvati u kući budu minimalni.

starinski veseli  stan | Autor : Nancy Mitchell/Apartment Therapy Foto: Nancy Mitchell/Apartment Therapy

Osim novog sloja boje odnosno laka na svim drvenim površinama (vratima, prozorima, parketu, zidovima, kaminu), novi vlasnici promijenili su sanitarije u kupaonici te toaletu i kupili nove kuhinjske uređaje te stavili šank i promijenili fronte na kuhinjskim elementima.

starinski veseli  stan | Autor : Nancy Mitchell/Apartment Therapy Foto: Nancy Mitchell/Apartment Therapy

Kuhinja im se doimala dovoljno velikom da u nju ugrade šank s umjetnim mramorom, koji ih je podsjećao na nekadašnje kuhinje. Konzolni kamin koji je zatečen u kuhinji vlasnici su takošer ostavili te ga prebojali novim slojem boje i stvorili od njega dekoraciju koja se doima poput moderne instalacije.

starinski veseli stan | Autor : Nancy Mitchell/Apartment Therapy Foto: Nancy Mitchell/Apartment Therapy

Dodatna zanimljivost u kuhinji su keramički dekorativni tanjuri, koji su trenutno vrlo popularni. Kako bi još više motivi ljudskih lica koji se nalaze na njima došli do izražaja, vlasnici su obojali zid ispod njih trendi crnom bojom, koja se se sve češće nanosi na dijelove zidova u interijeru.

starinski veseli stan | Autor : Nancy Mitchell/Apartment Therapy Foto: Nancy Mitchell/Apartment Therapy

Veličina kuće omogućila je da stan ima i radni dio na katu, koji čini zasebnu cjelinu. Vlasnica je modna kreatorica te je na gornju etažu smjestila radnu sobu za kreiranje, krojenje i šivanje te dnevnu sobu u koju prima svoje klijente i poslovne partnere, koja odiše domaćom, ugodnom atmosferom.

makeover Neodoljivi detalji za dom koje morate nabaviti ovog proljeća dom iz snova Ovaj stan ima genijalnu dnevnu sobu, a u fokusu su zavjese stan vodnikva peronospore SVE JE STALO Moderan i praktičan stan od 33 m2 s originalnim detaljima po mjeri mladog para
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.