KOLIBA NA ČETIRI KOTAČA

U skladu s prirodom i trendovima: eko drvena kamp kućica

drvena kamp kućica
Foto: Walden Studio
1/18
25.11.2019.
u 06:06

Izrađena od kvalitetne i dugovječne skandinavske borovine kamp prikolica od 17m2 troši manje energije zahvaljujući solarnim panelima i korištenjem kišnice za toalet i tuš

Sve dok ne primijetite kotače s bočnih strana i veliku metalnu kuku kojom se može zakačiti za automobil, teško da ćete zaključiti da drvena kućica ustvari kamp prikolica koju možete premještati s jedne lokacije na drugu. Ovako, izgleda kao mala, suvremena verzija šumske kolibe.

Inovativni Nizozemci iz Architects Walden studija osmislili su kućicu za odmor od svega 17 četvornih metra, u kojoj se našlo i mjesta za galeriju. Na njoj se nalazi mini spavaonica s krevetom što čini još dodatnih šest četvornih metara prostora. Donja 'etaža' je rezervirana za kuhinju i dnevni kutak koji je ujedno i mjesto za blagovanje.

Foto: Walden Studio

Kompaktna veličina kućice dovela je do multifunkcionalnog dizajna tako da gotovo svaki komad namještaja ujedno služi i za neku drugu svrhu – primjerice, ispod mjesta za sjedenje u boravku nalaze se prostori za skladištenje, kao što i velike kutije odnosno ormari u kojima je ugrađen i hladnjak su ujedno i stepenice koje vode do galerije s ležajem.

Foto: Walden Studio

Brojni prozori, uključujući i četiri krovna čine da objekt ima dovoljno dnevne svjetlosti što je čini prostranijom i transparentnijom, a drvo kao dominantan materijal u interijeru daje toplinu i atmosferu doma.

No, kako su ipak Nizozemci u pitanju, poznati po dobrom dizajnu koji uvijek pomiče granice, ovdje nije samo riječ o kućici koja je vješto iskoristila svaki centimetar prostora. Kamp kućica studija Walden uspijeva kombinirati održivost s elegantnim dizajnom

Foto: Walden Studio

Dodatni plus kuće jest što ju možete koristiti i u zimskim mjesecima ne trošeći skupu struju za grijanje prostora, budući da ima peć na drva. S obzirom na malu kvadraturu, kuća se vrlo brzo zagrije i troši manje energije. Usto, krov je opremljen s tri velika solarna panela koji proizvode potrebnu struju.

Foto: Walden Studio

Kuća ima sustav za primanje kišnice koja se koristi za WC i tuširanje, a dodatni ekološki učinak stvara fasada napravljena od termički modificiranog drveta borovine iz skandinavskih šuma, koja nudi garanciju na dugi niz godina. Drvo je obojano ekološkom bojom, podovi u kući izrađeni su od pluta, a izolirana slojem ovčje vune što je čini toplijom u zimskim mjesecima

Komentara 4

LA
lajh1985
23:11 25.11.2019.

Toliki opis,a od cijene ni c

SL
slatix
10:35 29.06.2016.

kako nešto za što se sijekla šuma može biti ekološko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije