sa skromnim budžetom

Pogledajte kako izgleda zagrebačka kuća nakon velike adaptacije. Mi smo oduševljeni!

Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
15.08.2022.
u 07:00

Za ovaj makeover potrošeno je oko 55.000 kuna, a kuća je dobila posve nov izgled

Kuća u Dubravi  s predivnim vrtom trebala je adaptaciju jer su vlasnici željeli promjenu nabolje. Bračnom paru u pomoć je priskočila dizajnerica interijera Ankica Juričević koja je napravila makeover jedne etaže kuće, a kuhinja i kupaonica kao i prostorije na gornjoj etaži pričekat će na preuređenje.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Prihvatila sam ovaj izazov i u dogovoru s vlasnicima odlučila sam da je potrebno izbaciti sav stari namještaj iz dnevnog boravka, blagovaonice i spavaće sobe te kupiti novi. Od namještaja samo je ostao postojeći stakleni stol u blagovaonici i ormar za knjige u dnevnom boravku – objašnjava nam dizajnerica interijera koja je za dominantne boje u prostoru odabrala kombinaciju plave i boje pijeska.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Složili smo se da bi tamno plava boja u kombinaciji s bojom pijeska bila idealan izbor za dnevni boravak i blagovaonicu s obzirom na to da smo željeli postići mirnu i nenametljivu eleganciju u prostoru. U skladu s tim odabrana je sjedeća garnitura kao osnovni element u prostoru na koju su se nadovezali svi drugi dijelovi namještaja i dekoracije - objasnila je.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Visoki prozori i balkonska vrata dobili su dekore samo sa strane jer smo htjeli osloboditi pogled na prekrasni vrt koji su prije spuštene zavjese zaklanjale. Uz stakleni stol ispod kojeg je vuneni tepih odabrani su udobni stolci s rukonaslonima u dvije nijanse sive boje. Vitrina u blagovaonici vrlo je elegantna i funkcionalna te svojom prisutnošću utječe na cjelokupni vizualni dojam – govori Ankica Juričević i dodaje: Nova rasvjeta odlično se uklopila u novouređeni prostor.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Elegantne visilice sve iz iste linije povezuju dnevni boravak s blagovaonicom, a male ambijentalne lampice na zidovima između balkonskih vrata i u zoni za igru čine ovaj prostor još privlačnijim. Postavljene su i stolne lampice na prozor u blagovaonici i dnevnom boravku te jedna podna lampa koje su unijele toplinu i romantiku u dom.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Spavaća soba obojena je u bijelo osim što je zid iznad uzglavlja kreveta obojen u nježnu boju mente. Dekor na prozoru slaže se s bojom zida, a prozor je dobio i zavjesu od čipke što spavaćoj sobi daje posebnu romantiku. Za ovaj makeover potrošeno je oko 55.000 kuna.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije