pametno ulaganje

Pločice, staklo ili laminat? Saznajte koja obloga je najbolja za zid u kuhinji

lesnina kuhinje Dieter Knoll
Promo
22.01.2021.
u 07:00

Najbolje je odabrati onu oblogu koja podiže dizajn kuhinje i prilagođen je potrebama i načinu života

Kuhinjski pozadinski zid, posebno onaj dio iza štednjaka, savršen je primjer kako su se planiranje kuhinje i dizajn interijera isprepleli. Izdignute iz čisto praktične uloge - ipak se radi o zaštiti zidova od prskanja - ovih dana ziden obloge pričaju pravu dizajnersku priču. Osim fronti i radnih ploča, pozadinski zid često je prvi element koji se primijeti prilikom ulaska u kuhinju, pa ne čudi da mu dizajneri posvećuju sve više pažnje. Pozadinske obloge nisu samo praktičnr jer štite zidove, već i zato jer sprječavaju da para i toplina oštete sami zid.

Foto: Lesnina

Kad je riječ o odabiru zaštitnog materijala, prvo morate razmisliti koliko je praktičan. Odaberite materijal koji je vodootporan, lako se je ovo savršen prostor za ubacivanje razigranih uzoraka i novih trendova jer ih je lakše ažurirati naknadno, nego kuhinjsku jedinicu ili boju zida. Pločice su tipičan izbor, no nisu jedina opcija. Alternativni materijali uključuju laminat, staklo, korian, pa čak i nehrđajući čelik.

lesnina kuhinje Dieter Knoll
1/10

Najbolje je odabrati onu oblogu koja podiže dizajn kuhinje i prilagođen je potrebama i načinu života. Kaljeno staklo odličan je izbor jer ga je lako održavati čistim, a nudi brojne opcije unošenja boja i uzoraka u kuhinju.

Evo nekoliko odličnih kombinacija koje vam mogu poslužiti kao inspiracija ako razmišljate o brzoj promjeni u kuhinji.

Foto: Zara Home

Pomiješajte luksuzne materijale

Kuhinjski mramorni potadinski zid odlično će se slagati sa zlatnom napom. Posebno atraktivno će izgledati u bijeloj kuhinji i drvenoj radnoj ploči u boji jasena.

Ogoljene cigle

Bilo da dodate pola cigle na postojeći zid ili ogoljujete cigle koje su ispod žbuke, možete stvoriti završnu obradu industrijskog izgleda. Iako su cigle postojani građevinski materijal, moraju se pravilno zatvoriti kada se koriste u kuhinji, kako bi se osiguralo da ih ne oštete prskanja iza sudopera ili prostora za kuhanje.

Foto: Promo fotografija

Uskladite zid s radnom površinom

Za vrhunski moderan izgled uskladite pozadinski zid s radnom površinom. To je najlakše izvesti s glatkim materijalima poput mramora ili laminata.

Stvorite luksuzni izgled sa zlatnim detaljima

Moderna alternativa postavljanju pločica raskošne su pozadine izrađene od MDF-a. Lako i brzo postavlja u usporedbi s pločicama, a stvara odličan dojam, uz manje troškove.

Foto: pixabay

Mat završetak

Mat završetak savršen je način za postizanje modernog dizajnerskog osjećaja s ograničenim budžetom u kuhinji. Izgled možete postići mat pločicama ili se za ultra moderan izgled odlučite za laminat ili sličan materijal za glatku površinu. Ako ste se odlučili za potpuno mat izgled u svojoj kuhinji, dodajte nekoliko staklenih predmeta i ostale sjajne dodatke koji će odbijati svjetlost.

Kao što je gore spomenuto, postoji čitav niz materijala koje možete koristiti kao pozadinski zid umjesto pločica, uključujući staklo, nehrđajući čelik, laminat i korian. Neke su alternative zapravo jednostavnije za čišćenje i pristupačnije od pločica. Međutim, ako tražite dobar zaobljeni proizvod, birajte staklo. Staklo je čvrsto, lako se održava, izdržljivo je i lako se čisti.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije