uređenje doma

9 sjajnih i povoljnih ideja za zimsko uređenje doma: Stvorite toplu atmosferu!

Lesnina
21.01.2021.
u 09:06

Zimskom ugođaju u domu doprinijet će tople boje i prirodni materijali, ali i jednostavni detalji, kao primjerice, topla deka ili prekrivač, razbacani ukrasni jastučići na drvenom podu, te dekoracije poput primjerice elegantnog svijećnjaka, stalka za cvijeće...

Zima je doba godine kada, nevezano uz trenutnu situaciju s pandemijom korona virusa, posebno mnogo vremena provodimo upravo u vlastitom domu, pa je bitno da interijer bude oaza ugode i mira u kojoj ćemo pronaći svoje mjesto za odmor i opuštanje.

1/11

Zimskom ugođaju u domu doprinijet će tople boje i prirodni materijali, ali i neki jednostavni detalji, kao primjerice, topla deka ili prekrivač, razbacani ukrasni jastučići na drvenom podu, te dekoracije poput primjerice elegantnog svijećnjaka, stalka za cvijeće, zidnog sata ili neke slike.

Foto: Lesnina

Prirodni materijali namještaja u kontrastu s mekim tkaninama doprinose tzv. cosy ugođaju i zato je popularni skandinavski stil nezaobilazan kada pričamo o zimskim interijerima.

Ovisno o afinitetima, dobrodošla su i moderna minimalistička rješenja, ravnih linija, izvedena najčešće u bijelim nijansama, koja uz minimalne dekoracije također mogu stvoriti bajkovitu zimsku priču.

Foto: Lesnina

Moderan dizajn mnogo je zanimljiviji i privlačniji ako se kombinira s par vintage detalja. Regali, vitrine, TV elementi, stolići od masivnog i mango drveta, taburei od tikovine također mogu biti dobra opcija za željenu promjenu.

Foto: Lesnina

Neosporno je da bitnu ulogu igraju i boje koje vrlo intenzivno utječu na vizualnu toplinu doma. Dekorativne tkanine toplih boja, poput žute, narančaste ili nijansi smeđe prošarane životinjskim motivima, stvorit će topao ambijent. Podne prostirke i različite vrste tepiha, zavjese, stolnjaci, kao i pleteni komadi od vune u obliku taburea i sjedećih vreća unijet će u prostor ugodnu atmosferu i vizualno će pomoći da se prostor „zagrije“.

Foto: Lesnina

Pri odabiru tepiha bilo bi dobro pripaziti na sastav materijala (dajte prednost prirodnim materijalima), na dimenzije, na boje. Dobar trik je, posebno u prostorima manje kvadrature, kombinirati više manjih tepiha drukčijih boja i tekstura. Time ćete stvoriti slojevitost i zimi toliko željenu toplinu u prostoru.

Foto: Lesnina

Za blagovaonicu također birajte prirodne materijale. Veliki povratak doživjelo je masivno drvo u prirodnim nijansama pa, ako opremate ovaj dio doma, birajte takav stol koji će posebno dobro izgledati u kombinaciji sa stolcima u kontrastnim bojama.

Foto: Lesnina

Mjesta na kojima uvijek, a posebn tijekom zime, treba biti toplo dječja su i spavaća soba. Posegnite za neutralnom paletom boja koja je ove godine ultimativni hit kada govorimo o uređenju interijera, i razigrajte sobu tek pokojim biranim detaljem u boji.

Foto: Lesnina

Za dječje sobe birajte živahne i vesele boje, a za spavaću su bolji izbor umirujući tonovi poput svih nijansi plave. Odličan izbor bit će i posteljina s nekim zanimljivim uzorkom. Svakako pripazite na sastav materijala, dajte prednost prirodnim materijalima.

Foto: Lesnina

Još jedan jako bitan, a često zanemarivan detalj u domu jest postav stola. Neovisno o tome jedete li sami, s obitelji ili društvom, uvijek postavite stol da izgleda lijepo.

Foto: Lesnina

Zanimljivi stolnjaci, ubrusi, pokoji detalj, recimo svijećnjak, čaše, tanjuri, pribor za jelo...sve su to sitnice koje sklopljene "u kadar" čine zanimljivu i estetski primamljivu cjelinu. Osim što će izgledati ljepše, za ovako postavljenim stolom i sam obrok bit će vam veći gušt! Mi smo inspiraciju za ovih devet ideja za zimsko uređenje doma pronašli u Lesnini.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije