korisno

Pet super trikova profesionalaca za uvijek tip-top sređen dom

soba
Thinkstock
15.05.2020.
u 07:00

Dobra organizacija posla i ovdje je ključna, svaki dan pospremajte malo i nećete gubiti sate i sate na generalku!

Ne stižete pospremiti dom? Željni ste promjene u svom interijeru, ali nemate budžet za to? Ne brinite, pitali smo profesionalce kako uvijek imati uređen dom bez da trošite sate i sate na pospremanje i bez da, pri uređenju, bankrotirate. Ako krećete od nule, neka ulaganja bit će nužna, a ako pak želite unaprijediti postojeće stanje  - to je moguće uz minimalnu potrošnju, no krenimo redom!

soba
1/22

Dizajnerica interijera Mirka Novković kaže kako joj je, bilo da uređuje stambeni prostor za sebe, bilo za klijenta, ključno napraviti dobar plan:

Riješite se svega suvišnog. Prenatrpan prostor prečesto je problem s kojim se dizajneri susreću. Manje namještaja, dobro odabrani detalji koji komplimentiraju prostoru i pravilan odabir tekstila, prije svega tepiha, čine ogromnu razliku - kaže.

Kako biste iz svog prostora izvukli maksimum, pokušajte pratiti ovih pet savjeta:

Olakšajte si pospremanje

Foto: pixabay

Umjesto da, primjerice subotom, pospremate satima, svaki dan pospremajte malo. Što to znači? Kuhinju sredite ujutro dok kuhate kavu, ili navečer dok stavljate posuđe u perilicu. Kupaonicu prođite nakon svakog tuširanja - traje 5 minuta, a olakšat će vam borbu s kamencem. Krevet je, kažu i dizajneri, ali i psiholozi, najbolje složiti čim ustanemo. A dnevni boravak usisavajte svakodnevno. Pod je, ako nemate kućne ljubimce i malu djecu, dovoljno oprati jednom tjedno.

Uredite bar kutak za sebe

Nakon napornog radnog dana svatko treba malo vremena za sebe. To može biti kutak za čitanje s foteljom i stolićem te vazom punom sezonskog cvijeća, a može biti i mjesto na balkonu ili terasi na kojem ćete "doći k sebi". Pazite da su tonovi u tom kutku umirujući i neutralni kako bi vam pomogli da se opustite.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Uređenje dječje sobe

Mnogima su najveći nered u domu upravo dječje sobe. No, to ne mora biti tako. Ovdje je jako bitno paziti da je svaki komad namještaja funkcionalan i da prostor nije prenatrpan. Birajte komade ravnih ploha koje je lako održavati čistima.

Veliki problem je rublje

Foto: pixabay

Oprati i izglačati rublje ozbiljan je posao, posebice imate li veliku obitelj. Najlakši način da si olakšate taj, mnogima mrzak posao, jest da ne dozvolite gomilanje. Pomoći si možete i pravilnim sušenjem rublja pa će ga biti manje za glačanje. Košulje, haljine i slične odjevne predmete uvijek sušite u polusjeni, nikad direktno na suncu, poželjno bi bilo da ih prije sušenja dobro otresete i stavite sušiti na vješalici, manje će se gužvati i bit će ih puno lakše izglačati.

Foto: Shuterstock

Dnevna zona

Mnogi upravo promjenu žele u dnevnoj zoni, a često nisu ni svjesni kako ju je lako postići. Želite li stolić kao iz časopisa, uklonite s njega sve nepotrebno, dodajte zanimljiv pladanj, lijepe knjige, vazu s cvijećem i odmah ćete uoačiti veliku razliku. Dobro je dodati i neke zanimljive detalje. Ove sezone jako su popularni oni sa zlatnim odsjajem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije