ukradi ideju

Pet stvari za dom koje nikad ne biste trebali kupiti nove!

stol
Tomislav Miletić/PIXSELL
26.01.2021.
u 07:00

Lov na vintage / rabljeni dragulj može biti ne samo ljubazniji prema novčaniku, već može pomoći u stvaranju jedinstvenijeg ambijenta za dom

Ako opremate novi dom ili postojeću nekretninu ili samo želite brzo osvježiti interijer, može biti primamljivo kupiti novo. Ali za pametno oblikovanje, lov na vintage / rabljeni dragulj može biti ne samo ljubazniji prema novčaniku, već može pomoći u stvaranju jedinstvenijeg ambijenta za dom. Tu je i element uzbuđenja uključen u prevrtanje svega, od oglasnika do buvljaka, u nadi da ćete otkriti uistinu unikatan namještaj.

Foto: pixabay

Evo pet stvari na koje se ne isplati trošiti puno novca i kupovati ih nove:

Ogledala

Od ogledala u punoj dužini s pozlaćenim okvirom do zidnih ogledala u stilu art deco, možete u svom domu napraviti malo zrcalne čarolije uz malo strpljenja i omiljena sredstva za čišćenje stakla. Dodate li malo boje budite sigurni da vam se smiješi unikatan komad namještaja.

Foto: Robert Demo

Stolno posuđe

Rabljeni servisi za kavu ili čaj ili pak oni za objedovanje mogu se naći po jako povoljnim cijenama. Garantiraju posebnost i finoću izrade, a a ako volite svoj dom dijeliti na društvenim mrežama, ovakav jedan biser, kao i z bakine kuhinje, bit će pun pogodak!

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL/Ilustracija

Drveni stolovi

Rabljeni drveni stolovi za blagovanje i nakon desetak godina izgledat će kao novi, a ako je potrebno izbrusite ih i nabacacite premazom u omiljenoj boji. A najbolje je to što će se čak i početnici moći nositi s ovim projektom. Čak i ako postoji nekoliko udubljenja ili rascjepa koje ne možete sakriti, oni će samo dati karakter stolu i prostoru.

Foto: Promo fotografija

Slike

Zašto kupiti moderan otisak kad starinski portret možete potražiti za sitniš? Uvijek možete zamijeniti / prebojati postojeći okvir ako mu želite dati suvremeniji izgled.

Foto: Promo fotografija

Klasične knjige

Ima nešto je romantično u starim knjigama, a osim što imaju svoju priču, većina ih ima i uvez koji će odlično izgledati na polici. Obiđite antikvarijate i ulovite prava književna blaga po povoljnim cijenama.

stol
1/12

Osim što ćete ovakom kupnjom uštedjeti i svom domu dati karakter, kupnjom rabljenih komada radite i dobr stvar za planet!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije