isprobajte odmah

Pet ideja za uređenje kuhinje, bez velikih ulaganja, a s vidljivom promjenom

lesnina Novel kuhinja
Lesnina
23.11.2020.
u 13:50

Ako imate kuhinju u solidnom stanju koju biste željeli osvježiti, a kupovina nove ne uklapa se u kućni budžet, donosimo vam pet savjeta uz pomoć kojih možete svojoj kuhinji napraviti mini "face lift"

Pri uređenju doma uređenje i opremanje je jedna od skupljih stavki. No, ako imate kuhinju u solidnom stanju koju biste željeli osvježiti, a kupovina nove ne uklapa se u kućni budžet, donosimo vam pet savjeta uz pomoć kojih možete svojoj kuhinji napraviti mini "face lift".

Foto: Lesnina

Brza promjena koju možete napraviti sami

Ako su vam dosadile fornte, ili je boja na njima izgubila sjaj, najlakši način da ih promijenite jest korištenje samoljepljive folije. Uzorci i boje koji su danas dostupni zaista omogućavaju da svatko nađe nešto za sebe, a najbolje od svega, osim što je riječ o povoljnom zahvatu, je činjenica da cijelu akciju možete izvesti sami. Trebate samo precizne mjere i koncentraciju prilikom lijepljenja kako ne bi došlo do ružnih nabora prilikom aplikacije folije na podlogu!

Lesnina Dieter Knoll kuhinja
Foto: Lesnina

LED rasvjeta

Kuhinje koje imaju osvjetljenje izgledaju luksuznije i profinjenije. Danas, kad je moguće kupiti LED rasvjetu koja se postavlja na bilo koju površinu lijepljenjem i vi možete imati unutarnje osvjetljenje. Super je stvar što kod nekih varijanti ovakve rasvjete imate i mogućnost upravljanja putem mobilnih uređaja.

Foto: Lesnina

Promjena pločica

Imate li dotrajale zidne pločice u kuhinji - zamijenite ih. Riječ je, u pravilu, o manjoj kvadraturi i manjem obujmu posla pa je moguće cijeli posao odraditi u kratkom roku i po povljim cijenama. Ako vam se to čini prezajtjevnim, postoje boje koje možete aplicirati na keramičke pločice pa možete isprobati tu varijantu. Poigrajte se bojama i uzorcima i imat ćete novu kuhinju za tren.

Foto: François Halard for Zara Home

Dodajte zelenilo

Začinsko bilje koje ste zasadili ili druge biljke djelovat će na prostor poput boostera - momentalno će ga učiniti ljepšim i ugodnijim.

Dodajte ploču i kredu

Na dio kuhinjskog zida, ili na frontu, nalijepite površinu po kojoj se može pisati kredom. Osim što će biti korisna kao podsjetnik, izgledat će iznimno atraktivno u prostoru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije