Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Vodimo vas u stan u kojem nema nepotrebnih zidova

Mladi par iz Singapura, nezadovoljan rasporedom, angažirao je stručnjake u adaptaciji modernog trosobnog stana
15. travnja 2019. u 08:30 6 komentara 17830 prikaza
stan singapur
Foto: vievva.com
Pogledajte galeriju 1/19

Nezadovoljan rasporedom i nekim rješenjima, mladi par iz Singapura angažirao je stručnjake, Vievva Design studio kako bi im pomogao da stvore ugodniji i ljepše organiziran prostor.

Trosobni stan sada je umjesto dječje sobe dobio garderobni prostor u kojem su s jedne i druge strane ugrađeni ormari, a dnevna soba je pregrađena u dvije. Odnosno dio kvadrature oduzeo se za formiranje radnog kutka.

[video: 7967 / ]

Također, srušen je dio kuhinjskog zida kako bi se taj prostor dnevne zone povezao. Tako je stvoren i dojam prostornosti i protočnosti. Vlasnicima se on činio odviše klasutroofičnim te je rušenje zidova bila njihova ideja

stan singapur | Autor : vievva.com Foto: vievva.com

Otvorena kuhinja povezuje sada dnevnu zonu s balkonom, koji je do sada bio tretiran kao prostor koji ima samo veze s kuhinjom, budući da se iz te prostorije izlazi na njega.

Ograđivanjem radnog kutka u staklene stijene dobio se zaseban prostor u koji je vlasnik mogao staviti kolekciju svojih automobila, mini replike poznatih modela ali istovremeno je ta soba upravo zbog prozirnih staklenih stijena ostala dijelom boravka. Tako se ne dobiva dojam da se dnevna zona smanjila za nekoliko kvadrata.

stan singapur | Autor : vievva.com Foto: vievva.com

Stan je opremljen modernim materijalima i namještajem u neutralnim tonovima, a za podne obloge u dnevnoj zoni i spavaćoj sobi korištena je epoksi smola umjesto parketa tj. laminata. Da bi prostor ipak pružao određenu ugodu i toplu atmosferu pobrinuli su se komadi od drveta – stol za blagovanje, klub stolić i krevet u spavaćoj sobi.

Toplina je postignuta i vještom uporabom rasvjete koja daje toplo i meko svjetlo. Naročito je zanimljivo upotrijebljena rasvjeta u dnevnoj zoni, gdje su u zidni regal ugrađene led lampice koje osvjetluju dio poda.

stan singapur | Autor : vievva.com Foto: vievva.com

Određenu dramatiku i dinamiku prostoru daju detalji u pastelnim tonovima te keramičke pločice u marokanskom stilu.

>>Raskošan stan s vrtom, bazenom i dizajnerskim namještajem

  • loraxy:

    U mojoj zgradi se vodi sudski spor radi ovakvog dizajnerskog pothvata jer se sve pomjerilo kod stanova ispod i iznad čobana koji je srušio glavne zidove, tako da se ježim od ovoga

  • snovakor:

    jako stručno ... samo niko ne razmišlja o statici zgrade ... kao što je tu već navedeno ... svi samo razbijaju ... i onda kad se zgrada uruši...svi se pitaju zbog čega se zgrada urušila !!!