hit sezone

Pantone za boju 2021. godine odabrao spoj sive i žute - trend kojim predviđaju pozitivnu budućnost

Danijel Barković
11.12.2020.
u 07:33

Inače, više od 20 godina Pantoneova boja godine utjecala je na razvoj proizvoda i odluke o kupnji u više industrija, uključujući modu, namještaj za kuću i industrijski dizajn, kao i na pakiranje proizvoda i grafički dizajn

Dugo smo čekali koju će boju, za boju 2021, godine "izmiksati" genijalci u Pantone Color Institutu i moramo priznati, ugodno nas je iznenadilo ono što su predstavili. Ultimate Grey + Illuminating, siva i žuta, dvije neovisne boje koje ističu kako se različiti elementi međusobno podržavaju, najbolje izražavaju raspoloženje za Pantone boju godine 2021.

Foto: Pantone

Praktičan i čvrst, ali istodobno zagrijavajući i optimističan, spoj ovih boja šalje jasnu poruku - snaga i pozitivnost. Priča je to o boji koja obuhvaća dublje osjećaje promišljenosti uz obećanje nečega sunčanog i prijateljskog. Poruka sreće podržana čvrstinom, kombinacija ovih boja i daje nam nadu.

Foto: Danijel Barković

- Moramo osjetiti da će sve postati svjetlije - to je neophodno za ljudski duh. Dok ljudi traže načine kako se ojačati energijom, bistrinom i nadom da će prevladati stalnu nesigurnost, poletne i hrabre nijanse zadovoljavaju našu potragu za vitalnošću.Boje šljunka na plaži i prirodni elementi čiji vremenski izgled naglašava sposobnost izdržavanja vremena, Ultimate Gray tiho uvjerava, potičući osjećaje smirenosti, stabilnosti i izdržljivosti. Kombinacija ovih boja spoj je inovacijacije i poštivanja mudrosti, iskustva i inteligencije te nadahnjuje regeneraciju, tjerajući nas naprijed prema novim načinima razmišljanja i koncepata - rekla je na predstavljanju Leatrice Eisman, direktorica Pantone Color Instituta.

Foto: Pantone

Inače, više od 20 godina Pantoneova boja godine utjecala je na razvoj proizvoda i odluke o kupnji u više industrija, uključujući modu, namještaj za kuću i industrijski dizajn, kao i na pakiranje proizvoda i grafički dizajn.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije