bacite pogled

Ovo je jedna od najljepših dalmatinskih vila, a stara je gotovo cijelo stoljeće

Foto: My Luxoria
1/14
21.02.2023.
u 14:27

Najveća zanimljivost vezana za villu da je u njoj napisan dio opere „Ero s onoga svijeta“ skladatelja Jakova Gotovca

My Luxoria, hrvatska turistička agencija specijalizirana za najam luksuznih vila i kuća za odmor na području cijele Hrvatske, poručuje da će sezona 2023. biti rekordna. My Luxoria u svojem portfelju trenutno ima preko 700 luksuznih vila iz svih dijelova Hrvatske, a na godišnjoj razini u Hrvatsku dovodi oko 20.000 gostiju visoke platežne moći iz cijeloga svijeta.

Foto: My Luxoria

Iz rezervacija za 2023. se daju iščitati brojne zanimljivosti. Primjerice, najskuplje vile i najveći iznosi rezervacija su, očekivano, u Dubrovniku, ali i na otocima. Na cijenu luksuznog smještaja najmanje su osjetljivi gosti iz Sjedinjenih Država, Kanade i Australije, koji bukiraju kuće koje su u prosjeku 20 posto skuplje od onih koje bukiraju Europljani. I Hrvati također pokazuju interes za boravak u vilama, ali uz manji budžet i kraći boravak, poput vikenda ili pet dana u sezoni. Cijene luksuznog smještaja će u 2023. biti u prosjeku 20 posto više budući da su cijene gradnje, čišćenja i održavanja porasle 45 posto, a tu su još i cijene struje, vode i plina tako da rast od 20 posto u ovoj situaciji zapravo nije rast prihoda.

Foto: My Luxoria

My Luxoria je jedna od tri turističke agencije u Hrvatskoj koje se bave isključivo iznajmljivanjem vila i kuća s bazenima, a njihovi su najčešći gosti upravo obiteljski gosti. Kako bismo vam dočarali o čemu je riječ, zavirili smo u jednu od vila iz njihova portfelja čiji vlasnik kaže:

Foto: My Luxoria

- Oduvijek smo željeli imati svoj kutak u Dalmaciji jer smo zaljubljeni u našu obalu i Mediteran. Dugo smo tražili savršenu lokaciju za kuću, a kada smo ju ugledali, čak i na slikama, izgledala je moćno zbog svoje pozicije. Zaljubili smo se u kuću koja je bila izgrađena u mediteranskom stilu. Kako ju je vrijeme nagrizlo, obnovili smo ju klesanim bračkim kamenom jer smo željeli zadržati mediteranski stil. Ipak je prvi vlasnik ove divote bio poznati splitski arhitetkt - kaže vlasnik ove predivne trogirske vile.

Foto: My Luxoria

I, iako je kuća impresivna, još impresivniji je vrt u kojem momentalno osjećate ćete mirnoću i želju da ostanete ovdje - zauvijek. Raznoliko cvijeće, drveće i palme daju hortikulturno bogatstvo. Dvor je velikim dijelom popločen kamenom sa velikim terasama za opuštanje. Villa sadrži open space teretanu, a vanjska kamena kuhinja na velikoj terasi prekrasan pogled. Tu su i baldahini jacuzzi i bio ozon bazen te saunu.

Foto: My Luxoria

Interijer vile odiše jednostavnošću i profinjenšću uz pomno biran namještaj, a prevladavaju svijetle nijanse koje prostoru daju prozračnost. U prizemlju vile nalaze se dnevni boravak, kuhinja, biblioteka i kupaonica. Za interijer vile koristili smo drvo, kamen, chevron parket i štukature na zidovima. Kameno stubište koje datira iz 1933. godine vodi na gornji kat kuće gdje se nalaze spavaće sobe koje imaju izlaz na veliku prekrasnu terasu sa očaravajućim pogledom.

Foto: My Luxoria

 - Najveći izazov nam je bio izvođenje projekta rekonstrukcije kako bi zadržali autohtoni izgled jer smo bili sami svoji arhitekti i sve smo uređivali sami  - priznaje vlasnik.

Villa L'orizzonte nalazi se tik uz more s privatnom plažom i prekrasnim pogledom koji daje mirnoću i pogled na Marjan. Najveća zanimljivost vezana za villu da je u njoj napisan dio opere „Ero s onoga svijeta“  skladatelja Jakova Gotovca.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
kronika20
16:13 21.02.2023.

Stotine prekrasnih vila stoji na Marjanu koje su komunjare otele prvotnim vlasnicima, a najviše likvidacijom i protjerivanjem. Jer kad se nekom komunjarskom zločincu svidjela neka vila vlasniku su se montirale lažne optužnice protiv države da ga se protjera ili likividira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije