Ukradite ideju

Oslikajte stolac po uputama naših dizajnerica

stolac
Foto: Studio Niana
1/7
23.07.2014.
u 20:00

Svakoj se staroj stvari može udahnuti novi život i pritom napraviti originalan komad namještaja.

Stari namještaj ne mora nužno završiti na otpadu. Za neke veće makeovere možda je potreban majstor i njegovo znanje, no u neke manje obnove možete se upustiti i sami. Važno je imati samo dobru volju, strpljenja i alat. A za početak pogledajte savjete našeg poznatog dizajnerskog dvojca Niana.

Svakoj stvari može se udahnuti novi život i pritom napraviti originalan komad namještaja koji će u interijeru napraviti razliku i unijeti malo originalnosti i unikatnosti u prostor tvrde dizajnerice Nikolina Šimunović i Ana Barbarić Katičić, potkrepljujući svoju tvrdnju obnovom starog stolca. Slijedite njihove upute i napravite originalan komad namještaja. Svoje uspjele uratke možete nam i poslati.

Pregled i dijagnostika

Pregledajte stolac i uvjerite se je li doista čvrst i stabilan. Možda je potrebno čvršće zaviti vijke, stolarskim ljepilom zalijepiti utore ili kitom zakitati neka oštećenja.

Brušenje starog laka ili boje

Foto: Studio Niana

Brusnim papirom ili brusilicom za drvo temeljito skinite stari lak i boju. Za taj posao možete koristiti različite vrste brusnog papira, od grubog do finog. Nakon detaljnog "šmirglanja" važno je očistiti svu prašinu. Stolac, ili bilo koji drugi komad namještaja može se i prebrisati vlažnom krpom.

Nanošenje temeljne boje

Suh i očišćen stolac premažite temeljnom bojom za drvo. Pazite da temeljna boja dobro pokrije cijelu površinu. Pustite neka se sve dobro osuši.

Oslikavanje

Foto: Studio Niana

Odabrani motiv crtajte s kistovima različite debljine i u bojama koje se vama sviđaju. Crtajte isključivo na stolcu na kojem se osušila boja.

Lakiranje

Završni posao je lakiranje stolca kako bi se sve što ste napraviti lakom učvrstilo i zaštitilo. Lak nanesite u tri sloja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije