LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Za sve vas koji imate balkone i vrtove u hladu ova je biljka top izbor, a najbolje od svega - nema brige oko nje

Sadnice vinke su vrlo povoljne i možete ih naći na štandovima tržnica za svega desetak kuna
23. lipnja 2022. u 06:15 0 komentara 15671 prikaza
vinka cvijeće
Foto: Shutterstock

Zbog svojih prekrasnih petolisnih latica intenzivnih boja i nezahtjevnosti uzgoja vinke postaju sve popularnije ljetno cvijeće koje sadimo u teglama, ali u zemlji, na cvjetnim gredicama. Pridošlice sa dalekog Madagaskara, vinke su idealno cvijeće za one koji nemaju dovoljno sunca na balkonu i vrtlari su početnici ili jednostavno nemaju previše vremena brinuti se za svoje zelenilo.

vinka cvijeće | Autor : screenshot/facebook Foto: screenshot/facebook

Sadnice vinke su vrlo povoljne i možete ih naći na štandovima tržnica za svega desetak kuna. Bilo bi dobro nakon kupnje presaditi ih u veće tegle jer će rasti u visinu i širinu. Ovisno o želji, možete nabaviti grmolike ili padajuće vinke te ih kombinirati u tegli i s drugim cvijećem. Samo pazite da ima dovoljno mjesta za rast.

cvijeće vinka | Autor : pixabay Foto: pixabay

Voli vlagu i svjetlost, ali ne i direktno sunce. Redovito je zalijevajte, ali ne previše – najbolje je provjeriti prstima vlažnost supstrata te zaliti samo ako je on suh. Neće joj naškodititi orošavanje listova.

cvijeće vinka | Autor : pixabay Foto: pixabay

Vinke su načelno jednogodišnje biljke, no možete ih sačuvati i za iduće ljeto ako ih na jesen sklonite u svoj interijer. U proljeće, prije iznošenja na otvoreno, orežite ih i prihranite.

djevojačko oko carevo oko dvozub najljepši ukras Idealan cvijet - lako se uzgaja, uživa u suncu i vrućini, a može i bez vode trikovi za uzgoj vrt cvijeće povrće zalijevanje i njima je vruće Šest najvažnijih savjeta za pravilno zalijevanje biljaka tijekom ljetnih vrućina penjačice Zelene fasade Mlade penjačice treba obilato zalijevati, posebno prvog ljeta
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.