KORISNO I KREATIVNO

Originalno i održivo: Stare poklopce pretvorite u originalne ukrase za jelku

uradi sam poklopci ana gaće
Foto: Tonči Andrijašević
01.12.2021.
u 12:50

Kopirajte i napravite jednostavne, ali jako lijepe dekoracije od starih metalnih poklopaca za tegle

Iako je ponuda doista bogata, rijetko ćete u dućanima pronaći originalne ukrase koje nitko drugi nema, osim ako je riječ o unikatima. Jedini problem je što ćete za njih morati izdvojiti više novca.

Zato vam predlažemo da se inspirirate novim uratkom Ane Gaće Tadić koji je toliko jednostavan i ne iziskuje puno vremena da ga možete i sami napraviti kod kuće. Ana Gaće ukrase rijetko kupuje gotove.

– Volim ih izrađivati sama, odnosno uz pomoć svojih kćeri. Sve božićne dekoracije, od adventskog vijenca i onoga za vrata, kuglica za bor pa sve do poklona za obitelj i prijatelje uglavnom je naših ruku djelo. To nas posebno veseli – kaže.

U svojim kombinacijama preferira sjajne materijale i čipku koje spaja s onima iz prirode – školjkama, kamenčićima, slamom, drvom, konopom... Budite i vi poput Ane sam svoj majstor i “kopirajte” njezine neobične, ali jednostavne plosnate kuglice.

Foto: Tonči Andrijašević

1. Pripremite sav potrebni materijal za ukrase: metalne poklopce, tkaninu, ukrasne vrpce, škare i pištolj za vruće ljepilo.

 

Foto: Tonči Andrijašević

2. Izrežite škarama tkaninu malo veću od površine poklopca.

 

Foto: Tonči Andrijašević

3. Bočni rub poklopca premažite vrućim ljepilom i pritisnite tkaninu da se zalijepi. Ponovite postupak na drugi poklopac iste veličine.

 

Foto: Tonči Andrijašević

4. Odrežite konop ili vrpcu dužine 10 cm, presavijte je na pola i ljepilom zalijepite na unutarnju stranu jednog poklopca pri samom rubu.

 

Foto: Tonči Andrijašević

5. Ljepilom namažite rub poklopca, prislonite drugi poklopac da se zalijepe. Dobro pritisnite jedan poklopac uz drugi.

 

Foto: Tonči Andrijašević

6. Dobro prstima pritisnite jedan poklopac uz drugi i pričekajte nekoliko minuta.

 

Foto: Tonči Andrijašević

7. Spoj dvaju poklopaca obrubite ukrasnom vrpcom uz pomoć ljepila da se prekrije spoj.

 

Foto: Tonči Andrijašević

8. Ukrasnu vrpcu svežite u mašnu i zalijepite vrućim ljepilom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije