LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Odličan 2 u 1 projekt u Zagrebu - i stan i ured!

Zidovi svih prostorija oplemenjeni su štukaturama kako bi se naglasila posebnost i povijest same lokacije. U sobi za sastanke dizajnom namještaja i odabranim materijalima očuvana je ozbiljnost i profesionalnost, a uvođenjem boja poput plave i zlatne prostoru je dodana elegancija i dinamičnost
06. veljače 2020. u 09:50 0 komentara 1853 prikaza
Foto: Jan Iveta
Pogledajte galeriju 1/11

Vodeći se konceptom Concordia M(ente)M (harmonija uma/duha), kreativni tim studija Brigada dizajnirao je višenamjenski prostor koji oslikava sklad poslovnog i privatnog života, harmoniju tradicionalnog i modernog, ali time ne umanjujući profesionalizam i kvalitetu usluge koji su prvobitni razlog otvaranja ovog ureda.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

MM odvjetnički ured u centru Zagreba razlikuje se od drugih ureda upravo po svojoj namjeni. Njegova prvobitna funkcija je funkcija ureda, ali sekundarna funkcija mjesta za susret s klijentima, mjesta za razradu poslovnih strategija i poslovnu inspiraciju, daje ovom prostoru posebnu toplinu.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

Naš je cilj bio kreirati ugodan prostor za rad, pri čemu je bitno bilo uzeti u obzir da to ponekad znači provesti većinu dana u uredu pa se tako u svakoj prostoriji nalazi i po mala „chill zona“ za trenutke predaha od posla ili za neformalnije sastanke s klijentima. Analizirajući posebitosti klijenata s kojima vlasnici surađuju, činjenicu da će i njihovi klijenti zbog prirode poslovnog odnosa ponekad provesti većinu radnog dana u uredu te uzimajući u obzir dnevne rutine i interese korisnika prostora, malo po malo smo dobivali detaljniju sliku o njima, ali i o samom prostoru. Upravo su nam svi ti inputi bili polazna točka u dizajniranju ovako osobnog ureda ističe Jelena Babić iz Brigade, voditeljica arhitekture na ovom projektu.

Pri ulasku u ovaj poseban ured dočekuje vas prostor za čekanje koji svojim materijalima i bojama odaje doživljaj i stil cijelog ureda.

Zidovi svih prostorija oplemenjeni su štukaturama kako bi se naglasila posebnost i povijest same lokacije. U sobi za sastanke dizajnom namještaja i odabranim materijalima očuvana je ozbiljnost i profesionalnost, a uvođenjem boja poput plave i zlatne prostoru je dodana elegancija i dinamičnost.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

Uredi zajedno čine jednu funkcionalnu cjelinu, ali svaki individualni ured je odraz vlasnika, bračnog i poslovnog para koji rade u njemu. Zajednički cilj bio je stvaranje poticajne i ugodne atmosfere za sve zaposlenike te dojma povjerenja i bliskosti za klijente. Takva načela pri uređenju prostora odavno su prihvaćena kao standard u industrijama u kojima djeluju njihovi klijenti, pa je ovakav pristup uređenju bio jedini logičan.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

Pri uređenju ureda, ideja studija Brigada bila je razbiti klasične predrasude odnosa „odvjetnik – stranka“, te time komunicirati ono što ured uspijeva već puno desetljeće – da se vrlo ozbiljan posao može raditi u prijateljskom i opuštenom okruženju. To je uspješno postignuto skladom materijala – spojem štukatura, drvenog parketa, sivkasto plavih boja zidova i elegantnog modernog namještaja sa zlatnim elementima. Zidove krase djela mladih likovnih umjetnika kojima se na ovaj način pruža i poticaj za daljnji rad, a kuhinjski zidovi su „mala galerija“ radova troje djece vlasnika. S pažljivo biranim zelenilom i biljkama, cijeli prostor dobio je još jednu prirodniju i topliju notu.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

Posebno zanimljiv dio ureda je prostor između uredskog dijela i kuhinje s blagovaonicom. Duž hodnika nalazi se obloga sa štukaturama koja "skriva" vrata i servisne i sanitarne sadržaje iza njih.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

Na kraju hodnika se nalazi kuhinja idealna za pauze tijekom radnog dana, ali i kreativne, brainstorming sastanke s klijentima uz pripremu obroka.

 | Autor : Jan Iveta Foto: Jan Iveta

„Vizualni identitet također oslikava potpuni balans dvaju koncepata i samog prostora. Nastojeći postići ravnotežu između dva poslovno različita, a ista svijeta, dvije različite individue, pronašli smo smjer dizajna za cijeli prostor uvažavajući posebnost svake prostorije“, zaključuje Jelena Babić.

Manje je više Novo lice minimalizma - kontrast boja i odličan dizajn stan bukurešt FUNKCIONALNOST NA DJELU Moderan stan s maksimalno iskorištenim kvadratima
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.