Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Moderan stan s maksimalno iskorištenim kvadratima

Zanimljiv i moderan izgled te topla atmosfera nisu jedini aduti dvosobnog stana od 48 četvornih metara u centru Bukurešta
31. listopada 2018. u 08:30 0 komentara 7974 prikaza
stan bukurešt
Foto: Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu
Pogledajte galeriju 1/19

Stan u staroj zgradi U Bukureštu trebao je zbog svoje nefunkcionalosti adaptaciju koja je uključivala ne samo nove instalacije i podne obloge te gletanje zidova nego i promjenu rasporeda.

Naime, stan se sastojao od dvije sobe – velike kuhinje i velike dnevne sobe, što nije nimalo zadovoljavalo potrebe novih vlasnika koji su htjeli imati i odvojenu spavaonicu te izbjeći koncept open spacea dnevne zone, kako bi se u tim sobama mogli ostvariti još neki sadržaj.

Naime, u prostoru kuhinje vlasnica ima kutak u kojem drži pribor za šivanje te šivaći stroj, a u dnevnom boravku je radni kutak s računalom i papirima koji koristi vlasnik.

stan bukurešt | Autor : Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu Foto: Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu

Na ovaj način se oboje mogu baviti svojim aktivnostima uz potrebnu intimu i tišinu. Arhitekti Bogdan Ciocodeică & Diana Rosu novi raspored koncipirali su tako da je centralno mjesto u stan dnevni boravak iz kojeg se s jedne strane ulazi u kuhinju a s druge u spavaću sobu.

stan bukurešt | Autor : Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu Foto: Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu

Kako se stan nalazi u prizemlju, arhitekti su željeli dobiti što više prirodnog svjetla u interijeru pa je ovakav raspored najbolje rješenje. Tim više što su vlasnici priželjkivali da im i spavaća soba ima prozor odnosno ima pristup danjem svjetlu.

Više svjetlosti u sobama omogućila su i pomični stakleni zidovi umjesto vrata, omeđeni metalnim okvirima što pruža mogućnost i da prostor bude povezan i transparentan.

stan bukurešt | Autor : Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu Foto: Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu

Rezultat preuređenja i ovakvih postupaka arhitekata je maksimalna optimizacija prostora od svega 48 četvornih metara te svjetla u ugodnom prostoru koji nudi estetski sklad i funkcionalnost. Bijele prozirne pamučne zavjese doprinose dojmu elegancije, ali i prozračnosti.

stan bukurešt | Autor : Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu Foto: Radu Sandovici & Andrei Mărgulescu

>>Visoki strop stana u Zagrebu iskorišten za atraktivnu galeriju

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.