Manje je više

Novo lice minimalizma - kontrast boja i odličan dizajn

Foto: H&M Home
1/11
05.02.2020.
u 07:00

Rasvjeta u tamnim tonovima kao kontrast svijetlom namještaju u prostoru, ma kako malih dimenzija on bio, izgleda nestvarno dobro

Posljednjih godina jedan od trendova koji dominira uređenjem interijera svakako je minimalizam, ali ne ogoljeli u klasičnom smislu riječi, već obogaćen detaljima koji su pomno birani i međusobno se nadopunjuju. U novu 2020. svi ljubitelji minimalizma zakoračili su s oduševljenjem.

Foto: H&M Home

Razloga za to je mnogo jer su svi vodeći svjetski dizajneri barem u jednoj kolekciji u fokus stavili upravo – minimalizam. Jedna od kuća koje su se fokusirale na potrošače koji u domu provode filozofiju “manje je više” svakako je i H&M Home koji je za prvu kolekciju u novoj godini odabrao upravo jednostavne i čiste linije, kako namještaja tako i detalja za dom, te neutralnu paletu boja koja se, kako kažu, sjajno slaže sa svim opcijama pa se lako može kombinirati i s drugim kolekcijama i dizajnerskim imenima.

Foto: H&M Home

Namještaj je, što je prilično iznenađujuće, gotovo posve bijel, međutim, karakter mu daje dizajn i odabir materijala. Teksture koje su trodimenzionalne ističu ga u prostoru, a pomalo zaobljene linije, što nije tipično za minimalistički stil, ali je ove godine također jedan od trendova u interijerima, čine ga središnjim dijelom svake prostorije. Rasvjeta je pak u tamnim tonovima kao kontrast svijetlom namještaju i detaljima za dom. Zanimljivo je pak da je fokus kolekcije, uz kuhinju i dnevni boravak, stavljen na – hodnik.

Foto: H&M Home

Ulazni prostor često je zanemaren i neugledan, većina ljudi doživljava ga kao tranzitnu postaju unutar doma i njegovu uređenju ne posvećuju puno pažnje. Međutim, ova kolekcija dokaz je da se, uz malo promišljanja i truda, može napraviti odlična kolekcija za hodnik, ma kako malen on bio – objašnjava dizajnerica interijera Chantelle McCartey te dodaje:

Foto: H&M Home

– Ako je riječ o malim hodnicima, birajte namještaj svjetlijih tonova i pažljivo postavite ogledala jer ona mogu prostor učiniti većim, dakako, postave li se pravilno. I, zaista, ogledala su i u kolekciji H&M Home jedna od bitnijih stavki – jednostavnih su linija, ali površinom velika, lako se postavljaju na zid, a mogu, ako vlasnici to žele, biti i samostojeća, tako da su opcije zaista brojne i prilagodljive svakom prostoru.

Foto: H&M Home

U kuhinji pak dominiraju jednostavne i čiste linije koje se “razbijaju” detaljima u tamnim nijansama, a ono što je zanimljivo jest veliki povratak drva. Naime, poslužavnici, tanjuri, ukrasni tanjuri, zdjele za salatu, posude za skladištenje... sve je izrađeno od drva i to u tamnosmeđim nijansama.

Foto: H&M Home

I sitni namještaj, primjerice barski stolci, dolaze u tamnoj nijansi, dok su tekstili svjetlijih tonova sa zanimljivim aplikacijama i detaljima. U dnevnom boravku, pak, glavna misija je prozračnost. Kako biste izbjegli zagušivanje prostora, ne natrpavajte ga namještajem, a umjesto jednog glomaznog komada pokućstva, primjerice kutne garniture, radije birajte više manjih komada, recimo dvosjed i fotelje. Sve zaokužite zanimljivim, kontrastnim klupskim stolićem i dragim detaljima koji će prostoru dati osobnost i pokazati vaš stil.

Foto: H&M Home

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije