LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Obiteljska kuća na tri etaže s potpisom Mirjane Mikulec

bjekt je površine 230 četvornih metara i sastoji se od tri etaže: prva je ispod zemlje i u njoj je osmišljen prostor za druženje, na drugoj, prizemnoj nalazi se socijalna zona otvorenog koncepta s boravkom, dnevnom sobom i kuhinjom te gostinjskim toaletom, dok je treća, privatna zona rezervirana za spavaće sobe
03. veljače 2020. u 07:00 5 komentara 14888 prikaza
Foto: Saša Lisjak
Pogledajte galeriju 1/18

Dizajnerski studio Mirjane Mikulec upustio se u još jednu dizajnersku avanturu. Ovog puta uredili su novosagrađenu obiteljsku kuću u Zagrebu. Objekt je površine 230 četvornih metara i sastoji se od tri etaže: prva je ispod zemlje i u njoj je osmišljen prostor za druženje, na drugoj, prizemnoj nalazi se socijalna zona otvorenog koncepta s boravkom, dnevnom sobom i kuhinjom te gostinjskim toaletom, dok je treća, privatna zona rezervirana za tri spavaće sobe, zasebni garderobni prostor te dvije kupaonice.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

– Kuća je već imala postavljene podne i zidne obloge, tako da su vlasnici neke od njih odlučili zadržati, dok je ostatak promijenjen – objasnila je dizajnerica Mirjana Mikulec koja je sa svojim timom osmislila koncept uređenja vodeći se prije svega zahtjevom vlasnika da njihov dom stilski bude usmjeren prema modernoj klasici.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

– Riječ je o vrlo traženom stilu u uređenju interijera, koji odlikuju bogati materijali poput baršuna i satena, štukature, tapete, mramor, sjajne metalne površine, spavaće sobe inspirirane hotelskima... Kako bi interijer imao dašak suvremenog, nastojalo se izbalansirati klasiku i moderni stil te stvoriti atraktivnu, ali i bezvremensku kombinaciju koja će biti zanimljiva godinama – objašnjava dizajnerica te dodaje da se drugi zahtjev vlasnika odnosio na koncept podrumskog prostora, koji su zamislili kao alternativnu dnevnu zonu, mjesto za primanje većeg broja gostiju.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

– Za razliku od ostatka interijera, ovaj dio uređen je u rustikalnom stilu s primjesama industrijskog stila, a sve da bi prostor bio topliji i već samim izgledom pozivao na druženje – objašnjava Mirjana Mikulec. Prostorom dominira veliki drveni stol, a od materijala opeka, drvo i metal. Uz ovu prostoriju u podrumu je i prostor za pranje i sušenje rublja.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

Dnevna zona u prizemlju objedinjuje u jedan prostor bijelu kuhinju s malim šankom, blagovaonicu u elegantnim sivim tonovima te ugodan i prozračan dnevni boravak u opuštajućim bež tonovima i s kutkom za čitanje. Riječ je o prostoru s obiljem svjetla koji su omogućili veliki vanjski otvori koji vode u vrt te odabir svijetlih nijansi – objašnjava nam koncept prizemlja dizajnerica te nastavlja: – Blagovaonica je centralni dio dnevne zone i ujedno spona bijele kuhinje i boravka koji odiše klasikom i luksuzom.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

Vlasnicima se naročito svidio kutak za čitanje s naslonjačem koji je dao poseban stilski pečat prostoriji kao i blagovaonički stolci presvučeni baršunom te metalna visilica iznad stola – kaže.

Na najgornjoj etaži nalaze se glavna spavaća soba, dječja soba te jedna gostinjska soba. Glavna spavaća soba u nježnim sivim, bijelim i plavim tonovima je roditeljska, ujedno najveća soba.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

Tapete kontrastnog, prugastog uzorka te stolić za šminkanje unijeli su i dašak romantike u prostoriju kojom inače vladaju elegancija i klasika – ističe dizajnerica te dodaje: – Njoj su pak najviše pridonijeli bogato i raskošno uzglavlje od baršuna te rasvjeta sa zlatnim detaljima. Gostinjska soba prati stil glavne spavaonice i zauzima malu površinu, ali to ovdje nije bio nedostatak budući da nije potreban veći prostor za pohranu.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

Veliki garderobni prostor ispunjen je ormarima od poda do stropa, no detaljima poput zavjesa ili komode postao je i zanimljiva stilska cjelina. Posebna pozornost u cijelom interijeru posvećena je rasvjeti koja je stilska kombinacija klasike i suvremenog dizajna.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

Jedna od kupaonica doživjela je djelomičan makeover jer su, prema želji vlasnika, zadržani neki elementi poput zidne keramike s uzorkom travertina i kada. Zadani elementi koji ostaju u načelu su zahtjevniji za kombiniranje, no samim time i izazov uređenja bio je veći. Dodana je podna keramika upečatljivog uzorka koja je razigrala neutralne bijele i bež tonove, a kao savršena točka na i bili su ormarić i ogledalo u crnoj boji. Druga kupaonica koncipirana je s walk in tušem te ormarićem s dva umivaonika, što je vrlo praktično za obitelji s više članova. Elegancija je u ovoj prostoriji postignuta podnim i zidnim oblogama s bijelog i crno-smeđeg geometrijskog uzorka mramora. Biranje svijetlih nijansi kao i staklenih prozirnih vrata tuša u ravnini poda stvorilo je dojam otvorenosti i prozračnosti.

 | Autor : Saša Lisjak Foto: Saša Lisjak

kuća U PREDGRAĐU Zbog ove kuće cijelo susjedstvo izgleda elegantnije kuća Izrael ZANIMLJIVA RJEŠENJA Kako je krivi teren postao prednost u gradnji moderne obiteljske kuće
 • marli:

  Stil uređenja interijera dotične voditeljice nema veze sa ničim osim jeftinih komada sa ukusom ravnim 0

 • Avatar Artoo Detoo
  Artoo Detoo:

  Još jedan dosadan i nemaštovit uradak.

 • Fr@njo:

  Podignuta WC -daska govori sve..ali, ama bas sve.